دلایل بد غذایی کودکان در 5 گروه سنی

بد غذایی کودکان

بد غذایی کودکان یکی از مشکلات رایجی است که والدین با آن مواجه می‌شوند و معمولا به دنبال راهکارهایی برای حل این مشکل کودکان خود هستند. کودکان در سنین مختلف و گروه‌های سنی متفاوت به دلایل مختلفی دچار بد غذایی می‌شوند که ما در این مقاله به بررسی دلایل آن در هر کدام از گروه‌های سنی خواهیم پرداخت

همکاران ما در مرکز یاشام با استفاده از راهکارهای درمانی و رفتاری به کمک شما می‌آیند تا بتوانید مشکل بد غذایی کودکان را حل کنید. برای دریافت مشاوره با ما تماس بگیرید.

بد غذایی کودکان در ۶ تا ۱۲ ماهگی

در این گروه سنی از کودکان رشد کند دندان‌ها می‌تواند یکی از دلایل بد غذایی کودکان باشد چون هنوز دندان‌ها به صورت کامل رشد نیافته‌اند و در حال رویش هستند که این عامل باعث می‌شود که جویدن غذا برای کودک مشکل باشد و کودک دچار بد غذایی شود

کودکان در این سن نسبت به ماه‌های قبل سرعت رشد کمتری را دارند و این سبب می‌شود که نیاز او به غذا کاهش پیدا کند به همین دلیل میزان غذایی که می‌خورد نیز کاهش خواهد یافت. در این سنین چون کودک بسیار کنجکاو است و علاقه دارد که محیط اطراف خود با کاوش نماید این عامل سبب می‌شود که حواس کودک از غذا پرت شده و به محیط مشغول شود و این عامل خود می‌تواند یکی از عوامل بد غذایی در کودکان باشد.

بد غذایی کودکان در ۱ تا ۳ سال

در این سن کودکان متوجه می‌شوند که می‌توانند استقلال داشته باشند و هر آنچه را که خودشان دوست دارند را تصمیم بگیرند بنابراین از خوردن غذاهایی که به آنها پیشنهاد می‌شود امتحان می‌کنند تا نشان دهند که استقلال دارند و خودشان می‌توانند تصمیم بگیرند این عامل خود باعث ایجاد بد غذایی در کودکان است. کودکان در این سن از دیگران تقلید می‌کنند بنابراین اگر مشاهده کنند که بزرگترها یا کودکان دیگر از خوردن برخی از غذاها امتناع می‌کنند آنها نیز از خوردن غذای خاصی امتناع می‌کنند و آن غذا را نمی‌خورند بنابراین تقلید می‌تواند یکی از دلایل بد غذایی در این کودکان باشد.

نئوفوبیا یا ترس از چیزهای جدید در سنین یک تا سه سال بسیار رایج است بنابراین ممکن است کودک از امتحان کردن غذاهای جدید بترسد و ترس از غذاهای جدید می‌تواند یکی از دلایل بد غذایی کودکان باشد.

بد غذایی کودکان در سنین ۳ تا ۵ سالگی

بد غذایی کودکان

تغییر در برنامه روزانه و روتین‌های زندگی می‌تواند روی عادات غذایی کودکان تاثیر بگذارد مثلاً در این سنین کودک ممکن است به مهد کودک برود و شروع مهد کودک می‌تواند باعث تغییراتی در شیوه تغذیه کودک گردد
برخی از کودکان متوجه می‌شوند که می‌توانند با غذا نخوردن توجه والدین و اطرافیان را به خود جلب نمایند بنابراین رای جلب توجه از خوردن غذا امتناع می‌ورزند. برخی از کودکان به بو طعم یا بافت برخی از غذاها عکس‌العمل نشان داده و حساسیت دارند این مشکلات حسی باعث می‌شود که کودک از خوردن غذاها امتناع کند و غذاهای خاصی را نخورد

بد غذایی کودکان در سنین ۶ تا ۱۲ سالگی

در این سن همسالان و گروه دوستان و نظرات آنها بر انتخاب‌های غذایی کودک تاثیر بسیار موثری را دارد بنابراین همسالان می‌تواند روی شیوه تغذیه و غذا خوردن کودکان تاثیر داشته باشد. عوامل و مسائل روحی روانی و عاطفی نیز می‌تواند و تغذیه کودکان موثر باشد اضطراب استرس افسردگی عوامل روانی دیگر می‌تواند بر اشتهای کودک تاثیر گذاشته و بر تغذیه کودک موثر باشد.

امروزه با پیشرفت‌های تکنولوژیک و تبلیغات زیادی که روی برخی غذاهای آماده انجام می‌شود می‌تواند مایل کودک به استفاده از غذاهای آماده را افزایش دهد و این خود می‌تواند باعث بد غذایی و غذا خوردن کودک گردد و غذاهای آماده‌ای هستند که بر تغذیه و رشد کودک تاثیر منفی دارد.

بد غذایی در همه سنین

بیماری‌ها در همه سنین روی عادات تغذیه‌ای ما تاثیر می‌گذارد و در سنین کودکی نیز می‌تواند بر اشتهای کودک تاثیرگذار باشد بیماری‌های عفونی بیماری‌های مزمن از دسته این بیماری‌ها هستند که می‌تواند روی تغذیه و بد غذایی کودکان موثر باشد. بیماری‌های دندانی و لثوی مشکلات دندانپزشکی می‌تواند باعث ترجیحات غذایی در کودکان گردد مثلاً بیماری‌های عصبی و پوسیدگی دندان‌ها ممکن است باعث درد و ناراحتی هنگام غذا خوردن برای کودک شود و این عامل خود باعث غذا نخوردن کودکان گردد.

دلایلی که در بالا ذکر شد تنها برخی از دلایلی است که سبب می‌شود روی تغذیه و شیوه غذا خوردن انسان‌ها تاثیر بگذارد اگر شما هم با این مشکل مواجه هستید حتماً از متخصصان کمک بگیرید تا آنها با بررسی علل و دلایل آن و کشف عوامل موثر بر تغذیه به شما کمک کنند تا این مشکل برطرف شود.

راهکارهایی برای مقابله با بدغذایی کودکان

بد غذایی کودکان

راهکارهای موثری برای مقابله با بد غذایی کودکان وجود دارد که با استفاده از آنها می‌توانیم مشکلات غذایی و بد غذایی کودکان را حل نماییم که در ادامه به برخی از راهکارهای بسیار موثر اشاره خواهیم کرد

برای مقابله با بد غذایی کودکان می‌توانیم یک محیط مثبت را بر هنگام غذا خوردن ایجاد نماییم برای این کار می‌توانیم یک زمان مشخص را به این کار اختصاص دهیم باید به گونه‌ای برنامه‌ریزی نماییم که در ساعات مشخصی غذا خوردن اتفاق بیفتد تا بدن کودک به یک روال ثابت و عادی عادت کند.

برای موفقیت در ایجاد روتین برای از بین بردن ادات بد غذایی کودکان می‌توانیم جو آرام و شادی را ایجاد نماییم برای این کار باید محیطی آرام و بدون استرس را برای غذا خوردن فراهم نمایم مهم است که از تماشای تلویزیون و بازی با موبایل هنگام غذا خوردن خودداری شود برای ایجاد یک روتین خوب بهتر است که همه اعضای خانواده با هم غذا بخورند این عامل خود سبب می‌شود که کودک به غذا خوردن علاقمند شده و از شما تقلید نماید.

برای متنوع شدن سبد غذایی کودک معرفی کردن تدریجی غذاهای جدید مهم است غذاهای جدید باید به مقدار کم و همراه با غذاهایی که کودک علاقه دارد به کودک پیشنهاد شود. یکی از راهکارهای جالب استفاده قالب‌ها و تزیینات مختلف ر غذاها است می‌توانیم غذاها را به صورت‌های قشنگی برش دهیم و تزیین کنیم تا برای کودک جذاب به نظر برسد.

می‌توانیم به صورت پنهانی غذاهای سالم را بین غذاهای دیگر مخلوط کنیم مثلاً می‌توانیم سبزیجات پخته شده را به سس ماکارونی اضافه نماییم و بدین طریق کودک را عادت دهیم تا از سبزیجات پخته شده در سبد غذایی خود استفاده نماید. چون کودکان استقلال عمل را دوست دارند می‌توانیم کودکان را در فرایند غذا خوردن مشارکت دهیم تا آنها احساس کنترل بیشتری را داشته باشند برای این کار می‌توانیم به کودکان اجازه انتخاب دهیم مثلاً به او دو گزینه غذایی می‌دهیم تا او از بین آنها یکی از گزینه‌ها را انتخاب نماید.

مشارکت کودک در تهیه غذا نیز می‌تواند به کم کردن مشکل بد غذایی کودک کمک کند ه کودک اجازه دهید که در آماده‌سازی برخی از غذاها به شما کمک نماید.
استفاده از وسایل قاشق‌ها و چنگال‌های مخصوص کودک می‌تواند او را تشویق کند که غذا بخورد بنابراین می‌توانید از ظروف و قاشق‌های مخصوص کودک استفاده نمایید‌.
تغییر عادات غذایی و تغذیه کودک بسیار زمانبر است بنابراین از تلاش‌های خود ناامید نشوید و صبر کنید تا کودک به غذاهای جدید خود عادت کند

استفاده از زور برای غذا دادن به کودک گزینه مناسبی نمی‌باشد و این کار باعث افزایش ایجاد مقاومت در کودکان می‌گردد.
مراجعه به متخصصان می‌تواند یکی دیگر از راهکارهای درمانی باشد هنگامی که این مقاله را مطالعه کردید و روش‌های خانگی ارائه شده را برای بهبود بد غذایی امتحان کردید ولی جواب نگرفتید حتماً به متخصصان روانشناسی گفتار درمانی کاردرمانی و تغذیه مراجعه نمایید تا آنها با بررسی دقیق به شما برای اصلاح بد غذایی کمک نمایند

شما باید الگوی غذایی خوبی برای کودک خود باشید اگر شما غذاهای سالم می‌خورید کودک شما به احتمال زیاد از شما تقلید نموده و غذاهای سالمی را خواهد خورد
توجه به نیازهای تغذیه‌ای کودک نیز بسیار مهم است ما باید مطمئن شویم که تمام مواد مغذی و مورد نیاز بدن کودک تامین می‌شود.

پیشنهادات غذایی برای بد غذایی کودکان

برای رفع مشکل بد غذایی کودکان ما ر ادامه مقاله پیشنهادات غذایی را برای شما ارائه می‌دهیم آنها را امتحان کنید و تاثیر آن را بر روی کودکانتان ببینید و ما را نیز از تجربیات خود بهره‌مند کنید.

استفاده از غذاهای جذاب و رنگارنگ می‌تواند در حل بد غذایی کودکان کمک کننده باشد غذاهای بامزه‌ای را درست کنید غذاها را به شکل‌های مختلف و بامزه برش بزنید تا برای کودکان جذاب‌تر شود برای این کار می‌توانید از شخصیت‌هایی که کودک دوست دارد شخصیت‌های کارتونی حیوانات میوه‌ها و یا هر چیز دیگر که کودک از آنها لذت می‌برد استفاده نمایید.
بشقاب غذای کودک را می‌توانید رنگارنگ کنید زیرا کودکان رنگ‌ها را دوست دارند برای این کار می‌توانید از سبزیجات و میوه‌ها استفاده نمایید.

برای تزیین غذا از خوردنی‌ها استفاده کنید مانند هویج زیتون خیار گوجه فرنگی که می‌تواند به تزیین غذا و لذت بردن کودک از آن کمک کند.
درست کردن غذاهای خوشمزه و کوچک می‌تواند در ایجاد عادات غذایی خوب کودکان موثر باشد غذاها را در قطعات کوچک و اندازه‌های کوچک درست کنید یا غذاها را به قطعات کوچک تقسیم کنید تا کودک خودش بتواند آنها را برداشته و در دهان خود قرار دهد می‌توانید از فینگر فودها استفاده کنید

یکی از راه‌های دیگر استفاده اسنک‌های سالم است می‌توانید از میوه‌های خرد شده سبزیجات ماست‌ها اسنک‌های سالمی را درست کنید و در بین وعده‌های غذایی به کودکان بدهید.
ساندویچ‌های کوچک نیز یکی از گزینه‌های در دسترس دیگر است می‌توانید با نان تست یا نان کامل گندم با مواد پر کننده ساندویچ‌های کوچکی را بسازید و به کودک خود بدهید که بخورند