تنفس شکمی و 4 تاثیر آن بر لکنت زبان

تنفس شکمی

تنفس شکمی و تاثیر آن بر لکنت زبان یکی از موضوعات مهمی که در افراد دارای لکنت زبان بررسی می گردد. این نوع تنفس یکی از روشهای درمانی لکنت زبان است که همراه با سایر روشهای درمانی لکنت ترکیب می گردد تا بتوانیم گفتار کودک را روان نماییم.

همکاران فوق تخصصی گفتار درمانی تبریز یاشام در خانه لکنت تبریز با آخرین تجهیزات و امکانات در خدمت شما هستند تا با ارزیابی دقیق برنامه های درمانی درست و موثر را ارایه نمایند برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.

تنفس شکمی

الگوهای تنفسی مختلفی وجود دارد که استفاده از هر کدام از آنها میتواند تاثیراتی را روی گفتار افراد داشته باشد این تاثیرات میتواند روی صدای فرد و یا روانی کلام فرد باشد در این مقاله ما تاثیر تنفس دیافراگمی را روی لکنت زبان بررسی خواهیم کرد.

تنفس دیافراگمی یا شکمی چیست؟

تنفس شکمی

در تنفس شکمی دیافراگمی فرد نفس عمیق و آرامی را انجام میدهد که در آن م به جای قفسه سینه حرکت میکند و حجم نفس فرد افزایش مییابد این نوع تنفس یعنی تنفس شکمی دیافراگمی تاثیرات بسیار مثبتی را روی لکنت زبان و صدای فرد دارد

تاثیرات تنفس دیافراگمی در افراد لکنتی

تنفس شکمی

تنفس شکمی و یا تنفس دیافراگمی باعث افزایش آرامش فرد میشود این نوع تنفس سیستم عصبی فرد را آرام میکند و کمک میکند که تنش استرس و اضطراب فرد کاهش یابد این عوامل از عوامل تشدید کننده لکنت است که با استفاده از تنفس شکمی و تنفس دیافراگمی کاهش مییابد.

با استفاده از تنفس شکمی و یا تنفس دیافراگمی فرد میتواند کنترل بیشتری را روی گفتار خود داشته باشد. این کنترل از طریق کنترل بیشتر روی تولید

تنفس شکمی

صدا و جریان هوا به دست میآید و به خودی خود سبب میشود که فرد اعتماد به نفس بیشتری را به دست آورد و عزت نفس او افزایش یابد.

تنفس شکمی و تنفس دیافراگمی سبب کاهش تنش عضلانی و آرامش عضلات میشود لکنت اغلب باعث میشود که تنش عضلانی در ناحیه قفسه سینه گردن و صورت وجود داشته باشد این نوع تنفس سبب کاهش تنش عضلانی در گردن قفسه سینه و صورت میگردد و در کاهش لکنت تاثیر بسزایی دارد.

تنفس شکمی

در تنفس شکمی و یا تنفس دیافراگمی چون کل ناحیه سینه و ریهها میتواند پر از هوا شود بنابراین ظرفیت ریهها افزایش پیدا میکند و فردی که از تنفس شکمی و یا تنفس دیافراگمی استفاده میکند میتواند جملات طولانیتری را بدون مکث گیر و کشش بگوید.

چگونه تنفس شکمی را تمرین کنیم؟

تنفس شکمی

برای تمرین تنفس شکمی و دیافراگمی ابتدا باید موقعیت مناسب را پیدا کنید معمولاً دو حالت دراز کشیده یا نشسته برای انجام تمرین مناسب است زمانی که موقعیت مناسب تمرین را پیدا کردید یک دست خود را روی شکم قرار دهید و دست دیگر خود را روی سینه قرار دهید.

در این مرحله از طریق بینی خود نفس عمیق و آرامی را میکشید و احساس میکنید که شکمتان باد میکند و به جلو میآید باید سعی کنید که قفسه سینه بیحرکت باشد این کار را میتوانید با قرار دادن دست روی سینه کاملاً مشاهده نموده و حس کنید.

سپس کمی نفس خود را نگه دارید و بعد از آن به آرامی از طریق دهان زدم را انجام دهید و در این حین حس کنید که شکمتان خالی میشود و پایین میآید این تمرین را حداقل ۳ یا ۴ بار در روز و هر بار حدود ۵ الی ۱۰ دقیقه انجام دهید

به خاطر داشته باشید که انجام پشت سر هم آن و یا انجام سریع تنفس شکمی و یا تنفس دیافراگمی میتواند باعث سرگیجه شود بنابراین اگر مبتلا به سرگیجه شدید کمی آرام نفس بکشید تا حالتان بهتر شود و سپس در موقعیت مناسب تمرین را مجدداً تکرار کنید.

نکات مهم در تمرینات تنفس شکمی و تنفس دیافراگمی

تنفس شکمی

انجام تمرینات مداوم کلید موفقیت در یاد گرفتن تنفس شکمی و تنفس دیافراگمی است باید به صورت مداومتمرین کنید تا نتایج آن را مشاهده نمایید با استفاده از تنفس شکمی و تنفس دیافراگمی میتوانید لکنت خود را بهبود دهید اما برای این کار نیاز به صبر و حوصله و پشتکار دارید. این روشه درمانی را میتوانید با سایر روشهای درمان لکنت زبان ترکیب کنید تا به یک درمان موفق برسید.

به خاطر داشته باشید که تنفس شکمی و تنفس دیافراگمی تنها یکی از روشهای درمان لکنت زبان است و برای موفقیت در درمان باید با یک گفتار درمانگر در خانه لکنت تبریز تماس گرفته و مشورت نمایید تا یک گفتاردرمانگر ماهر همراه شما برای رسیدن به درمان لکنت و گفتار روان برای شما اختصاص یابد تا به گفتار طبیعی برسید