صداهای گفتاری و 3 روش آموزش آن برای هر صدا

صداهای گفتاری

برخی از کودکان در دروران رشد خود دارای ناتوانیهایی در تولید صداهای گفتاری مختلف هستند. در ادامه ما تولید صداهای گفتاری مختلف را آموزش خواهیم داد. همکاران گفتار درمانی ما آماده ارایه مشاورات و راهنماییهای لازم و رایگان برای شما هستند با ما تماس بگیرید

تولید صداهای گفتاری چگونه انجام می گیرد؟

تولید صداهای گفتاری یک فرآیند پیچیده است که شامل چندین قسمت مختلف از بدن انسان می شود.
در اینجا مراحل کلی تولید صداهای گفتاری آمده است:

تنفس: همه چیز با یک نفس عمیق شروع می شود. هوا از طریق نای به ریه ها می رود.

لرزش تارآواها: هنگامی که هوا از ریه ها خارج می شود، از طریق حنجره عبور می کند. حنجره حاوی تارهای صوتی است که در هنگام عبور هوا ارتعاش می کنند. این ارتعاشات فرکانس پایه صدای شما را ایجاد می کند.

شکل دهی: سپس، هوای ارتعاشی از حنجره به حفره دهان، حفره بینی و حفره حلق عبور می کند. شکل زبان، لب ها، کام و دندان ها، فرکانس پایه را به صداهای مختلف گفتاری مانند مصوت ها و صامت ها تبدیل می کند.

تشدید: حفره های دهان، بینی و حلق به عنوان رزوناتور عمل می کنند و به تقویت فرکانس های خاص صدا کمک می کنند. این فرکانس های تقویت شده به شما کمک می کند تا لحن و وضوح صدای خود را ایجاد کنید.

تولید صداها: مغز شما عضلات مختلف دخیل در تولید صدا را کنترل می کند. این هماهنگی دقیق به شما امکان می دهد کلمات و جملات را به طور واضح و روان تلفظ کنید.

    عوامل متعددی می توانند بر تولید صداهای گفتاری تأثیر بگذارند، از جمله:

    سلامت تارهای صوتی: تارهای صوتی آسیب دیده یا ملتهب می توانند منجر به گرفتگی صدا، خشونت صدا یا سایر مشکلات گفتاری شوند.

    آناتومی دهان و صورت: ناهنجاری های دهان، کام یا دندان می تواند بر شکل دهی صداها تأثیر بگذارد.

    وضعیت عصبی عضلانی: اختلالاتی مانند فلج مغزی یا دیستروفی عضلانی می تواند بر کنترل عضلات مورد استفاده برای تولید صدا تأثیر بگذارد.

    شرایط عصبی: سکته مغزی یا آسیب مغزی می تواند به نواحی مغز که مسئول تولید گفتار هستند آسیب برساند.
    اگر در مورد تولید صداهای گفتاری خود مشکل دارید، مهم است که با پزشک یا متخصص گفتار و زبان مشورت کنید. آنها می توانند علت مشکل شما را ارزیابی کنند و یک برنامه درمانی مناسب را برای شما توصیه کنند.

    آموزش صداهای گفتاری مختلف

    شما با پیروی از دستورات زیر می توانید به آموزش تولید صداهای مختلف گفتاری بپردازید. این روشها روشهای منحصر بفردی هستند که برای مشکلات گفتاری کودکان در گفتار درمانی تبریز ارایه می گردد.

    صداهای گفتاری

    اختلالات صداهای گفتاری با روشهای ارزیابی خاصی در گفتار درمانی توسط گفتار درمان تشخیص داده می شود. شما هم در صورت داشتن سوال می توانید با ما از طریق پرسش و پاسخ گفتگو نمایید. در اینجا رایجترین سوالات در مورد تلفظ صداها ارایه شده است

    صداهای گفتاری و آموزش صدای ج

    صداهای گفتاری

    صدای /ج/ دقیقاً با موقعیت دهانی همانند صدای / چ/ ساخته می شود. اما واکدار است. این به این معنی است که صدا تولید شده هم از ارتعاش تارهای صوتی و هم از حرکت هوا از طریق دهان ایجاد می شود.

    برای ایجاد صدا ، دندان های خود را کنار هم قرار داده و گوشه های لب های خود را به وسط بکشید. هنگام عبور هوا از دهان ، نوک زبان باید بلند شود تا بالای دهان شما دقیقاً پشت دندانهای جلویی لمس شود. مسیر هوا قبل از آزاد شدن از لب ، موقع خروج به طور موقت توسط زبان شما مسدود می شود. کودکان معمولاً کمی از دیرتر صدای /ج/ را ایجاد می کنند .

    صداهای گفتاری

    اگر کودک شما نمی تواند صدای ج را بگوید. بهتر است از یک آسیب شناس گفتار زبان کمک بگیرید. هرچه مشکل گفتاری زودتر درمان شود ، بعداً به مسئله بزرگتر و بسیار شدیدتری تبدیل نخواهد شد.

    صداهای گفتاری صدای چ

    صداهای گفتاری

    صدای چ با لمس نوک زبان با سقف دهان تولید می شود . عبور هوا را خیلی کوتاه قبل از آزاد شدن از طریق دهان مسدود میکند. بگویید “چیز یا چوب”. توجه کنید که نوک زبان شما دقیقاً پشت دندانهای جلوی شما و سقف دهان شما را لمس می کند.

    همچنین ممکن است متوجه شوید که لب های شما کمی لرزیده و تارهای صوتی شما هنگام تلفظ صدای چ لرزش ندارند. این صدا ترکیبی از صداهای ت و ش (رفقای گفتار) است. کودکان معمولاً از سه و نیم سالگی (ASHA) شروع به بیان صدای چ می کنند.

    اگر کودک شما در بیان این صدا تأخیر نشان داد ، به دنبال خدمات یک آسیب شناس گفتار زبان یا گفتاردرمان باشید. گفتاردرمان احتمالاً تکالیف را برای شما فراهم می کند که بین جلسات گفتاردرمانی انجام دهید تا پیشرفت کودک شما تسریع شود.

    صداهای گفتاری آموزش صدای /د/

    به فرزند خود بیاموزید که چگونه زبان را برای/ د / قرار دهد. اگر بلند کردن نوک زبان مشکلی ندارد ، این مسئله به سادگی مسئله جایگیری است. به کودک خود نشان دهید که زبان آنها برای هر صدا در چه موقعیتی قرار دارد. این می تواند با یک آینه انجام شود – این سرگرم کننده ترین و مؤثرترین است زیرا می توانید با ساخت چهره های احمقانه تمرین کنید.

    در صورت امتحان کردن ، چهره های احمقانه درست کنید از آینه استفاده کنید و صورتهای احمقانه درست کنید. راه دیگر برای تولید صدا توسط فرزند شما این است که سعی کنید با زبان لثه ها را در پشت دندانهای جلویی تحریک کنید. نوک زبان را با یک مسواک کوچک بکشید ، سپس به کودک بگویید که نوک زبان را در پشت دندانهای جلوی خود قرار دهد. با این کار صدای د تولید می شود.