یکی از روشهای مورد تایید انجمن غذا و داروی آمریکا برای سلامت روان و عملکرد افراد نوروتراپی و نوروفیدبک است.
اگر شما هم به این روش درمانی نیاز دارید و یا اطلاعاتی در مورد این روش درمانی می خواهید با همکاران فوق تخصص ما در مرکز گفتار درمانی و کاردرمانی تبریز یاشام تماس بگیرید. این مرکز آخرین و به روزترین روشهای درمان غیر دارویی را برای شما ارایه می نماید چون معتقد است که تو لایق بهترینها هستی و باید حس خوب تحول و پیشرفت را درک کنید.
برای بهبود وضعیت جسمی، ذهنی و شناختی انسانها، روشها و درمانهای متفاوت و متنوعی وجود دارد. درمانها امروزه به دو گروه درمانهای دارویی و غیر دارویی تقسیم بندی می گردد. به دلیل عوارض جانبی و مشکلات زیاد داروها امروزه انسانها ترجیح می دهند که از طریق درمانهای غیر دارویی به سلامت خود دست پیدا کنند.
در روش درمانهای غیر دارویی از فعالیتهایی غیر از استفاده از دارو برای درمان بیماریها استفاده می گردد یکی از مهمترین و بهترین روشهای درمان غیر دارویی استفاده از نوروتراپی است و از مهمترین شاخه های این نوع از درمان می توان به نوروفیدبک، تی دی سی اس و آرتی ام اس اشاره نمود.
نوروتراپی:
هر فعالیتی که در مغز انجام می گیرد بصورت امواج الکتریکی در سطح نورون خود را نشان می دهد. در روش نوروتراپی که یک روش نوین و غیر تهاجمی برای درمان اختلالات و مشکلات عملکرد مغزی و بهبود آن است، برای تنظیم فعالیت درست مغز از اصل فیدبک برای تنظیم فعالیتهای الکتریکی مغز استفاده می گردد.
سلسله مراتب اجرای نوروتراپی:
برای انجام یک نوروتراپی اصولی و درست ابتدا باید ثبت امواج مغزی صورت گیرد. برای ثبت امواج مغزی سنسورهایی روی پوست سر قرار می گیرد که فعالیتهای الکتریکی مغز را ثبت نماید. کلیه حالات و فعالیتهای انسانی به صورت جریان الکتریکی در مغز وجود دارد و حالات مختلف ذهنی و جسمی مانند آرامش، تمرکز، استرس، اضطراب، حرکت، گفتار و غیره با این جریانات الکتریکی خود را نشان می دهند. سیگنالهای الکتریکی ثبت شده از مغز به کامپیوتر منتقل می گردد.
امواج مغزی ثبت شده در کامپیوتر با استفاده از نرمافزارهای خاصی مورد تجزیه تحلیل قرار میگیره و و متخصص نگوتراپی با بررسی این الگوها میاد مناطق درگیر مغزی رو و نوع اختلال رو تشخیص میدهد.
ارائه بازخورد و فیدبک به مراجعه کننده
بعد از اون که دادههای دریافتی مورد تجزیه تحلیل قرار گرفتند و الگوهای آنها شناسایی شد حالا نوبت آن هست که این به صورت قابل درک توسط مراجع به آن فیدبک داده بشود.
همان گونه که میدانیم مغز انواع مختلفی از امواج مغزی رو از خودش نشون میده آلفا بتا تتا دلتا و امواج مانند این رو یافتهها نشون داده برای اینکه ما بتونیم آرامش داشته باشیم باید امواج آلفای مغزمون زیاد بشود برای این کار ما میتونیم از بازخورد و فیدبک مانند صحنههای خوشایند فرد لذت بخش برای فرد یا صداها و موسیقیهای خوشایند مغز فرد رو آموزش دهیم و به فرد کمک کنیم که امواج آلفای مغزی خودش رو افزایش بدهد و اضطراب و استرسش کاهش پیدا بکند
آموزش مغز
وقتی که ما این کار را انجام میدهیم در واقع کمک میکنیم که مغز خودش رو آموزش بده که به حالت آرامش و راحتی و حالت بدون اضطراب و استرس برسد.
انواع روشهای نوروتراپی
انواع روشهای نوبوتراپی شامل نوروفیدبک، تحریک الکتریکی مغز و تحریک مغناطیسی، اینها معروفترین و پرکاربردترین روشهای نوروتراپی هستند.
نورو فیدبک:
این روش از پرکاربردترین روشها هستش و به فرد کمک میکنه که امواج مغزی خودش رو کنترل بکنه و هر وقت خواست یه موج مغزی خاصی رو که مرتبط با حالتهای روحی روانی جسمی فرد هست شکل بدهد.
تی دی سی اس یا تحریک الکتریکی مغز با جریان الکتریکی مستقیم:
در واقع یک روش حریکی مغز هست که به صورت الکتریکی مغز رو تحریک میکنه و یک جریان الکتریکی ضعیفی را برای تحریک مناطق خاصی از مغز مورد استفاده قرار میدهداین مناطق مغزی خاص از طریق نقشه برداری مغزی یا کیوای جی به دست میاد.
تحریک مغناطیسی مغز
تی ام اس یا آر تی ام اس در واقع تحریک مغناطیسی مغز هستش در این روش از میدانهای مغناطیسی خاص برای تحریک مناطق خاصی از مغز که تو بررسیها نشون داده که دچار مشکل هست استفاده میشود.
مزایای نوروتراپی:
مانند تمام روشهای درمانی دیگر نوروتراپی هم دارای مزایا و مضرات و موارد منع مصرف هست. از مهمترین مزیتهای نوروتراپی اثر طولانی مدت آن هست و اینکه این روش درمانی باید برای هر فردی به صورت جداگانه تنظیم بشود.
با توجه به اینکه این روش درمانی ین معایب و ایرادات کمی رو داره باعث شده که استفاده گستردهای از اون بشود مثلاً تو درمان خیلی از اختلالات مانند بیش فعالی و کمبود توجه تمرکز افسردگی اختلالات خواب میگرن اوتیسم اختلالات یادگیری تو افراد عادی که هیچ گونه نقص شناختی و مغزی ندارند ما از روش نوتراپی میتونیم برای بهبود عملکرد اونها استفاده بکنیم مثلاً کسایی که تو کنکور شرکت میکنند یا از آزمون یا در آزمونهای ورودی شرکت میکنندبا استفاده از نوگاتراپی عملکرد اونها رو بهبود بدهیم
موارد منع نوروتراپی:
نکته مهمی را که باید مد نظر داشته باشیم این هست که نوروتراپی یک درمان مکمل است و درمان اصلی روشی هست که توسط متخصص ارائه میشود. در مواردی مانند ضربانهای زیاد قلبی تومورهای مغزی سر و تشنج و نوروتراپی توصیه نمیشود و باید با متخصص مربوطه مشورت صورت گیرد.
امواج مغزی:
مغز ما از میلیاردها سلول عصبی تشکیل شده است که هر کدام از آنها با فرکانسهای مختلفی نوسان میکنند حالات ذهنی ما و تواناییهای ما و فعالیتهای فیزیولوژیکی ما باعث میشه که یک سری فرکانسهای مغزی متفاوتی تولید بشود که با وضعیت ذهنی و شناختی خاصی در ارتباط هست یعنی وقتی ما شاد هستیم یک سری امواج مغزی خاصی را داریم، وقتی دچار اضطراب میشویم الگوی امواج مغزی ما تغییر پیدا میکند. بنابراین ما میتوانیم بگوییم که زبان مغز ما امواج مغزی هستند
انواع امواج مغزی و عملکرد آنها:
مغز ما امواج دلتا، امواج تتا، امواج آلفا، امواج بتا و امواج گاما رو تولید میکند که هر کدومشون منعکس کننده توانایی خاصی از تواناییهای انسان است
امواج دلتا
این امواج پایینترین فرکانسدارد. خواب عمیق و زمانی که هیچ رویا و خوابی رو نمیبینیم. این امواج رو میتوانیم در مغز مشاهده بکنیم این امواج برای سیستم ایمنی و تقویت آن و ترمیم بدن اهمیت زیادی دارد.
موج تتا:
موج دیگری که در مغز مشاهده میشود موج تتا است. این موج با شهود، یادگیری، خلاقیت و تواناییهای شهودی ارتباط دارد. در هنگام فعالیتهایی مانند مدیتیشن عمیق، خواب آلودگی و رویا دیدن و خواب دیدن مشاهده میشود.
موج آلفا:
موج آلفا یکی از امواج مشهور مغزی هست و یکی از امواجی هست که زودتر از همه کشف شده زمانی که ما تمرکز داریم، آرامش داریم و هماهنگی بین ذهن و بدنمان برقرار هست، این موج را مشاهده میکنیم. این موج را در حالتی که بیدار هستیم، آرامش داریم و چشمان خودمان را میبندیم میتوانیم مشاهده کنیم
موج بتا:
موج بتا رو زمانی در مغز خودمان میتوانیم مشاهده کنیم و آن را ثبت بکنیم زمانی هست که فرد هوشیاری کامل دارد و فعالیتهای ذهنی پیچیدهای مثل حل مسئله، توجه و تمرکز حواس را دارد انجام میدهد.
موج گاما:
زمانی که مغز ما به درک عمیق میرسد و اطلاعات پیچیدهای را مورد پردازش قرار میدهد و یادگیری اتفاق میافتد موج گاما را مشاهده میکنیم
سه دلیل مهم بودن امواج مغزی:
یکی از دلایلی که امواج مغزی مهم هستند این هست که امواج مغزی روی عملکردهای مختلف بدن مثل هضم غذا تنفس ضربان قلب و غیره تاثیر میذاره و در واقع امواج مغزی عملکردهای مختلف بدن را کنترل میکند.
دومین دلیل مهم بودن امواج مغزی انعکاس حالات ذهنی انسانها توی امواج مغزی هست. زمانی که آدمها خوشحال هستند خستهاند اضطراب دارند استرس دارند میترسند همه اینها الگوهای امواج مغزی اونها رو تغییر میدهد بنابراین شما انعکاس حالات ذهنی را میتوانید در امواج مغزی مشاهده کنید.
سومین علت مهم بودن امواج مغزی ارتباط امواج مغزی با بیماریها هستش بیماریهای مختلف الگوهای امواج مغزی متفاوتی را دارند سیاری از بیماریهای عصبی اختلالات خواب اضطراب افسردگی بیش فعالی اوتیسم و بیماریهای دیگر خودشان را در امواج مغزی نشان میدهند و باعث میشوند که ما الگوهای امواج مغزی متفاوتی را در این بیماریهای عصبی مشاهده نماییم.
کاربردهای اندازهگیری امواج مغزی:
ما استفادههای بسیار متفاوتی را میتوانیم از امواج مغزی ثبت شده داشته باشیم با ثبت امواج مغزی ما میتوانیم عملکرد مغزی افراد رو در تمرکز حافظه خلاقیت تواناییهای شناختی تواناییهای حرکتی و تواناییهای ذهنی افزایش بدهیم.
کاربرد مهم دیگهای که اندازهگیری امواج مغزی برای ما دارد نورو فیدبک است با استفاده از نوروفیدبک ما میتوانیم به افراد آموزش بدهیم که امواج مغزی و الگوهای امواج مغزی خودشان را تغییر بدهند و به این ترتیب میتوانیم در اختلالات و بیماریهایی که توانستهایم الگوهای امواج مغزی آنها را شناسایی بکنیم با استفاده از مورفیدبک آنها را تغییر بدهیم و فرد رو درمان کنیم.
از کاربردهای دیگر اندازهگیری امواج مغزی تشخیص بیماریها هست با استفاده از الگوهای امواج مغزی میتوانیم بیماریهای عصبی شناختی و روانی رو تشخیص بدهیم
نوروفیدبک:
یکی از مهمترین کاربردهای ثبت امواج مغزی استفاده از نوروفیدبک است. روش نوروفیدبک یک روش درمان غیر دارویی هست که کمک میکنه که شما امواج مغزی خودتون رو کنترل بکنید و در واقع یک نوع تمرین مغزی است که به شما یاد میدهد که چگونه امواج مغزی خودتون رو کنترل کنید و فعالیتهای الکتریکی مغز خودتان را تنظیم کنید
مراحل انجام نوروفیدبک درست:
برای اینکه نوروفیدبک درستی را روی فرد اجرا بکنیم باید چهار مرحله را طی بکنیم مرحله اول ثبت امواج مغزی است مرحله دوم انجام نوروفیدبک درست تفسیر دادههای به دست آمده از ثبت امواج مغزی است مرحله سوم انجام نورفیدبک بازخورد و فیدبک به فرد هست و مرحله چهارم آموزش مغز هست
برای انجام نورفیدبک با استفاده از سنسورهایی که روی سر فرد قرار میگیرد ت امواج مغزی و فعالیتهای الکتریکی مغز انجام میشود وقتی این کار انجام شد حالات ذهنی و مغزی متفاوت فرد مثل آرامش تمرکز یا هر چیز دیگهای که هست اندازهگیری میشود و در کامپیوتر نمایش داده میشود
بعد از آنکه ثبت امواج مغزی انجام شد دادههای به دست آمده را با استفاده از برنامههای خاصی در داخل کامپیوتر پردازش میشود و الگوهای فعالیت مغزی فرد بیرون میاید و تجزیه تحلیل روی آن انجام میگیرد
بعد از تجزیه تحلیل و تفسیر انجام امواج مغزی فیدبک و بازخورد به فرد داده میشه مثلاً فرض کنید تفسیر امواج مغزی نشان داد که باید امواج آلفای فرد تقویت شود تا به آرامش برسد در این زمان سیستم یک تصویر آرامبخش یا یه صدای دلنشینی رو پخش میکند تا فرد به آرامش برسد و امواج آلفای مغزیش تقویت بشود
در مرحله چهارم از از انجام نوفیدبک آموزش مغزی است رار فرایندی که در بالا توضیح داده شد به مغز آموزش میدهد که فعالیتهای الکتریکی خودش رو تقویت بکند با انجام این روش مغز یاد میگیرد که امواج خودش رو تنظیم بکند و در صورت نیاز اونها رو تقویت یا تضعیف بکند تا یک فعالیت را به درستی انجام دهد
برای درک بهتر فرایند نوروفیدبک و اینکه چگونه نورفیدبک به مغز آموزش میدهد که امواج مغزی را تنظیم و کنترل کند میتوانیم به یادگیری دوچرخه سواری در کودکان اشاره بکنیم در ابتدای یادگیری کودک ثواب دوچرخه میشود ممکن است چندین بار تعادل خودش را از دست بدهد و روی زمین بیفتد ولی رفته رفته یاد میگیرد که چگونه تعادل خود را حفظ بکند و به راحتی دوچرخه سواری کند .
انواع روشهای نوروفیدبک:
نوروفیدبک کنترل فعالیتهای مغزی توسط فرد را آموزش میدهد با توجه به انواع متفاوتی که در امواج مغزی وجود دارد و نوع بازخورد و فیدبکی که به فرد ارائه میشود روشهای مختلفی برای نوروفیدبک وجود دارد
انواع روشهای نوروفیدبک:
دو روش پرکاربرد نورفیدبک که امروزه در ایران استفاده میشوند نگو فیدبک سنتی یا ای ای جی و نگو فیدبک پرکاربرد دیگه فیدبک هست که امروزه در ایران بیشترین کاربرد را دارد
نورو فیدبک سنتی یا ای ای جی نوروفیدبک:
در نوروفیدبک سنتی با استفاده از سنسورهایی که روی مغز روی پوست سر گذاشته میشه امواج مغزی دریافت میشود و سپس با استفاده از دبکهایی که به صورت بینایی یا شنیداری به فرد ارائه میشود به آموزش مغز پرداخته میشود فیدبک سنتی روی اندازهگیری فعالیتهای سطحی مغز تمرکز میگردد
لورتا نوروفیدبک:
لورتا نوروفیدبک یکی از تکنیکهای پرکاربرد نوبو فیدبک است که در ایران پکا برد میباشد به آن نوروفیدبک سه بعدی هم گفته میشود برعکس نورو فیدبک سنتی در این نوروفیدبک الگوریتمهای پیچیده برای تجزیه تحلیل دادههای عمیق مغزی و فعالیتهای و نواحی عمیق مغزی استفاده میکردد.
نوو فیدبک از نظر کاربرد:
نوبو فیدبک را میتوان از نظر کاربرد و اینکه روی چه اختلالاتی و کدام انسانها کاربرد دارد به انواع مختلف تقسیم کرد
میگفت فیدبک را میتوان برای بهبود توجه و تمرکز مورد استفاده قرار داد در این صورت باید روی افزایش امواج بتا و کاهش امواج تتا کار کرد یعنی یعنی باید نوروفیدبک را به گونهای تنظیم کرد برنامهای را ارائه داد که باعث افزایش امواج بتا گردد و روی امواج تتا اثر کاهشی داشته باشد تا نوروفیدبک توجه و تمرکز فرد را افزایش دهد همکاران ما در مرکز فوق تخصصی یاشام با دقت بعد از تفسیر نقشههای مغزی به تنظیم ارائه این نوع از نوروفیدبک میپردازند
کاربرد مهم دیگر نوروفیدبک برای کاهش اضطراب و استرس فرد است در این روش باید پروتکل درمانی نوروفیدبک پس از بررسی نقشه مغزی فرد طوری تنظیم گردد که امواج آلفای فرد افزایش پیدا کند و همچنین همزمان باید امواج بتای مغزی فرد کاهش یابد تا پس از آموزش مغزی کمک کنیم که اضطراب و استرس فرد کاهش یافت
برای درمان اختلالات یادگیری هم میتوانیم از نوروفیدبک استفاده زیادی بکنیم برای اینکار ابتدا باید نقشه مغزی فرد یا کیو ای جی را گرفته و تفسیر نماییم سپس بر اساس امواج مغزی ثبت شده برنامه و پروتکل درمانی مربوطه را ارائه دهیم هم اکنون کاربرد نوروفیدبک در اختلالات یادگیری ثابت شده است و کاربرد فراوانی پیدا نموده است برای رسیدن به نتیجه مطلوب باید متخصص مربوطه که اکثراً گفتار درمان و کاردرمان و روانشناس است با دقت پروتکل را تنظیم و سپس با مراجعه کار شود.
نوروفیدبک تاثیر مثبت و بسیار خوبی را روی اختلالات خواب دارد سانی که مشکلات خواب دارند میتوانند از این روش درمانی غیر دارویی استفاده استفاده زیادی را بکنند پروتکل درمانی برای بهبود خواب تمرکز روی افزایش امواج دلتای فرد است و همزمان با آن باید امواج مغزی بتای فرد را کاهش دهیم
اگر شما هم مشکل افسردگی دارید و یا تشخیص افسردگی گرفتهاید میتوانید از نوروفیدبک استفاده زیادی را بکنید اگر می خواهیم افسردگی فرد و مراجع را کاهش دهیم باید روی تنظیم تعادل بین امواج مغزی کار کنیم.
افسردگی، مشکلات خواب، میگرن و سردردهای تنشی، اوتیسم، اختلالات وسواس فکری- عملی، اعتیاد و سکته مغزی از دیگر اختلالاتی است که نوروفیدبک بر آنها موثر است.
عوامل موثر در انتخاب روش نورفیدبک:
عوامل بسیار متعددی روی اینکه روش نوروفیدبک را انتخاب کنیم یا نه تاثیر میگذارد در اینجا من همترین عوامل موثر بر انتخاب روش نوع اختلال یکی از مهمترین مواردی هست که روی انتخاب نوروفیدبک به عنوان یک روش درمانی تاثیر میگذارد چون هر نوع اختلالی نیاز به نوع خاصی از نوروفیدبک دارد مورد مهم دیگر شدت اختلال است دت اختلال روی روش انتخابی نوروفیدبک تاثیر میگذارد سنو ویژگیهای فردی مانند جنسیت ن سابقه پزشکی و سایر عوامل روی انتخاب روش نوروفیدبک تاثیر میگذارد.
یکی از موارد دیگری که در انتخاب نوروفیدبک به عنوان یک روش درمانی باید مد نظر قرار دهیم ویژگیهای فردی است جنسیت سابقه پزشکی میتواند روی اثرگذاری نوروفیدبک اثر داشته باشد. عامل مهم دیگر در تاثیرگذاری و انتخاب روش نوروفیدبک برای درمان تجربه متخصص هست تجربه متخصص و نوع تحصیلات او در تاثیرگذاری نورو فیدبک موثر استتجربه نشان داده است که زمانی که مشکلات و اختلالات فرد در گفتار و زبان است متخصص استفاده کننده نوروفیدبک اگر متخصص گفتار درمانی باشد اثرگذاری بیشتری را خواهیم دید.
اگر این مرحله را خلاصه کنیم به نظر میرسد که اگر هدف شما بهبود مهارتهای شناختی و زبانی باشد در آن صورت استفاده گفتار درمان از نوفیدبک به عنوان یک روش درمانی موثرتر از زمانی است که در جای دیگر و متخصص دیگر آن را انجام میدهد
تفاوت نوروفیدبک سنتی و لورتا:
نوروفیدبک سنتی:
لورتا و نوروفیدبک سنتی هر دو روشهای درمانی هستند که بر روی امواج مغزی و بهبود عملکرد مغزی افراد کار میکنند لبته این دو تفاوتهای مهمی نیز با هم دارند. در روش نوبو فیدبک سنتی امواج مغزی از روی پوست سر جمع آوری میگردد بنابراین در این نوع نورفیدبک عالیت کلی مغز مد نظر قرار میگیرد و فعالیت مناطق مختلف مغزی قابل ارزیابی نیست.
همانگونه که میدانیم اندازهگیری آن سطحی است و نمیتواند مناطق مشکل ساز مغزی را با دقت مشخص کند البته نورفیدبک سنتی کاربرد گستردهای دارد و در اختلالات خواب استرس و اضطراب و adhd کاربرد خیلی گستردهای را دارد و مزیت آن نسبت به و اختلالات خواب کاربرد دارد. مزیت آن هزینه پایین نوفیدبک سنتی نسبت به لورتا نورفیدبک است.
نوروفیدبک لورتا:
یکی از برتریهایی که فیدبک نسبت به نوروفیدبک سنتی دارد اندازهگیری عمیق امواج مغزی توسط لوتا نوروفیدبک است لوگتا نگفتید بک به واسطه الگوریتمهای پیچیده میتواند فعالیتهای الکتریکی مغز را در عمق مغز شناسایی و اندازهگیری نماید
برتری دیگری که لورتا نوروفیدبک نسبت به نوروفیدبک سنتی فیدبک دقیق است اطلاعات دقیقی که از فعالیتهای مناطق مختلف مغز توسط لورتا نوروفیدبک جمع آوری میگردد باعث میشود که فیدبک دقیقی را به فرد ارائه نماید . میتواند مناطق مشکل ساز مغزی را با دقت بسیار بیشتری یین نماید و دلیل آن اندازهگیری عمیق امواج مغزی میباشد فیدبک را در اختلالات پیچیدهتری مانند اوتیسم اختلالات دو قطبی اختلالات شناختی اختلالات پیچیده دیگر میتوانیم به کار بگیریم البته باید خاطرنشان کنیم که به دلیل اینکه از تجهیزات و نرمافزارهای پیشرفتهتر برای اندازهگیری امواج مغزی و عملکرد نواحی عمیق مغزی استفاده میکند زینههای بیشتری وجود دارد
چه زمانی از نوروفیدبک لورتا استفاده میگردد؟
اگر اختلالات و مشکلات فرد پیچیده باشد و درمانهای دیگر و نوروفیدبک سنتی به آن پاسخ نداده باشد استفاده از نوروفیدبک لورتا پیشنهاد میگردد. زمانی که فرد به اختلالات همزمان و مشکلات چندگانه مبتلا باشد استفاده از نوروفیدبک لورتا به نظر مناسب میرسد زمانی که شناسایی دقیق مناطق مشکل مشکل ساز مغزی برای درمان مهم باشد استفاده از نوروفیدبک لورتا ضروری به نظر میرسد.
کدام روش بهتر است؟ نوروفیدبک سنتی یا لورتا نوروفیدبک:
هر کدام از روشهای نوروفیدبک سنتی و نوروفیدبک لورتا مزایا و معایبی دارند و عوامل مختلفی در انتخاب روشهای درمانی ذکر شده تاثیرگذار است مثلاً نوع اختلال شدت بیماری بودجهو نظر متخصص درمان در مورد روش تاثیرگذار است ما در مواردی که اختلال و مشکلات پیچیدهتر است انتخاب لورتا بهتر است در حالت کلی چون نگو فیدبک لورتا نسل جدیدی از یدبک میباشد دقت و اثربخشی بالاتری نسبت به نوروفیدبک سنتی دارد
آیا نوروفیدبک برای کودکان موثر است؟
به دلیل انعطاف پذیری بالای مغز کودکان و همچنین سن رشد و تکامل مغزی کودکان نوروفیدبک در سنین کودکی تاثیرات بسیار بالایی را دارد نوروفیدبک تاثیرات طولانی تری را روی زندگی کودکان دارد و باعث میشود که عملکرد مغزی و ذهنی آنها گسترش پیدا کرده و کیفیت زندگی آنها بهبود یابد استفاده از نوروفیدبک میتواند سبب کاهش مصرف و نیاز داروها باشد مخصوصاً داروهای روانپزشکی و روان گردان.
آیا شروع نوروفیدبک از کودکی مزایا دارد یا نه؟
شروع زود هنگام نورو فیدبک تاثیرات مثبت زیادی را دارد انند افزایش اعتماد به نفس بهبود عملکرد تحصیلی و پیشگیری از مشکلات جدیتر در آینده از تاثیرات شروع هنگام استفاده از نوروفیدبک است.
نورو فیدبک لورتا برای چه کسانی مناسب است؟
برای استفاده از نوفیدبک لورتا حتماً باید با یک متخصص نوروتراپی مشورت کنید متخصصان یاشام بهترین خدمات نوروفیدبک را برای شما ارائه میکنند این نوع فیدبک برای همه افراد در همه سنین و هر نوع اختلالات و مشکلاتی که با سیستم عصبی در ارتباط است، موثر است.
نوروفید بک در کودکان و بزرگسالان
نوروفیدبک یک روش موثر برای تنظیم و بهبود عملکرد سیستم مغزی و عصبی همه افراد چه کودک و چه بزرگسال است اصول کلی برای کودکان و بزرگسالان و همه افراد یکسان است اما تفاوتهای جزئی با هم وجود دارد که در اینجا با هم بحث خواهیم کرد.
تفاوتهای کلیدی نورو فیدبک در کودکان و بزرگسالان
در کودکان و بزرگسالان ارائه نورفیدبک یک سری تفاوتهایی را با هم دارد که این تفاوتها عبارتند از ۱_ اهداف درمانی ۲نوع امواج مغزی ۳ طول و تعداد جلسات ۴روشهای بازخورد و ۵فیدبک ۶همکاری با والدین و ۷خود فرد
اهداف استفاده از نوروفیدبک در کودکان بر بهبود توجه تمرکز، بهبود مهارتهای اجتماعی، بهبود عملکرد تحصیلی، کاهش بیش فعالی و بهبود مهارتهای اجتماعی است در بزرگسالان هدف نوروفید بک تمرکز بر کاهش اضطراب بهبود خواب کاهش افسردگی افزایش عملکرد شناختی و مدیریت استرس و اهداف درمانی شبیه به این باشد.
در ارائه نوروفیدبک به کودکان اغلب روی تنظیم امواج تتا و بتا تمرکز میشود امواج بتا مربوط به توجه و تمرکز فرد هست و امواج تتا نیز روی آرامش فرد تاثیر دارد. اما در بزرگسالان نوروفیدبک و ارائه آن بر روی طیف وسیعی از امواج مانند آلفا، بتا، تتا و دلتا متمرکز میشود که این را نوع اختلال فرد تعیین میکند.
یکی از تفاوتهای دیگر در نوروفیدبک کودکان و بزرگسالان طول و تعداد جلسات است جلسات کودکان معمولاً کوتاهتر هست تا حوصله کودک از بین نرود و تعداد جلسات هم زیاد هست اما در بزرگسالان ما میتونیم از تعداد جلسات کمتر با طول جلسه بیشتر استفاده کنیم.
ارائه فیدبک هم در کودکان و بزرگسالان در درمانهای نورو فیدبک متفاوت است در کودکان از بازیها، انیمیشنها و پاداشهای جذاب برای فیدبک استفاده میشود تا انگیزه کودک و ادامه جلسات درمان ممکن باشد اما در بزرگسالان میتوانیم از روشهای متفاوت و متنوع مانند صدا تصویر بازی و راههای دیگر برای ارائه فیدبک استفاده کنیم.
در حالی که بزرگسالان خودشان به تنهایی میتوانند از نورفیدبک استفاده کنند و تمرینات خانگی را انجام دهند اما در کودکان همکاری والدین برای ما بسیار مهم هست آنها باید در جلسات درمانی حضور داشته باشند و تمرین را در خانه انجام دهند تا پیشرفت کودک قابل قبول باشد.
چرا ارائه نوروفیدبک در کودکان و بزرگسالان با هم متفاوت است
دلایل زیادی برای وجود تفاوت در نوروفیدبک کودکان و بزرگسالان وجود دارد تفاوت در رشد مغز، تفاوت در تواناییهای شناختی و تفاوت در اختلالات رایج بین کودکان و بزرگسالان باعث تفاوت در ارائه نوروفیدبک میگردد.
مغز کودکان قابلیت انعطاف پذیری و یادگیری فوق العادهای را دارد بنابراین غز کودکان به تمرینات و تغییرات ناشی از نورفیدبک سریع عکس العمل و پاسخ میدهد در حالی که در بزرگسالان این شرایط را نداریم.
توانایی شناخت یک کودکان چون هنوز به رشد و تکامل کافی نرسیده است کودک ممکن است در درک مفاهیم پیچیده و بیان احساسات و نیازها مخصوصاً نوع پیچیده آن مشکل داشته باشد بنابراین نوع فیدبکهای ارائه شده در کودکان و نوجوانان با بزرگسالان تفاوت داشته باشد.
اختلالاتی که بین کودکان و بزرگسالان شایع است با هم تفاوتهایی را دارند و هر اختلال نیاز به روشهای درمانی با نوروفیدبک متفاوتی را دارند.
سوالات رایج در نورفیدبک
جلسات نورفیدبک چقدر طول میکشد؟
مدت زمان جلسات نوفید بک حدود ۳۰ دقیقه است که در مدت ۳۰ دقیقه نوروفید بک نصب و ارائه فیدبک شروع میشود.
عوارض نوروفیدبک در کودکان چیست؟
نوروفیدبک عوارض و خطرات خاصی را ندارد در این روش الکترودهایی روی سر نصب میگردد که این الکترودها سیگنالهای فعالیت مغزی فرد را ثبت میکنند و فرد با مشاهده فعالیتها، امواج مغزی خود را کنترل می کند. از طرف دیگر کم و کوتاه بودن جلسات درمان، عدم وجود درد، عدم ایجاد آسیب، غیر تهاجمی بودن، اثرات طولانی مدت نورفیدبک و ارائه درمانهای شخصیسازی شده و کاربرد گسترده آن در اختلالات سبب شده است که استفاده از نورفیدبک در درمانها کاربرد گستردهای داشته باشد.
نورووفیدبک در چه مواردی کاربرد دارد؟
اختلالات خواب، وجود درد، بیش فعالی، کم توجهی، استرس، اعتیاد، پرخاشگری، اوتیسم، اختلالات یادگیری و مواردی مانند این به طور کلی هر مشکل و اختلالی که به سبب به هم ریختن عملکرد سیستم عصبی مغزی و بهم ریختن امواج مغزی باشد با نوروفیدبک قابل اصلاح و درمان است.
آموزش توانبخشی شناختی بعد از سکته
افراد یا ورزشکاران که فعالیت ورزشی، هنری یا کاری خاص انجام میدهند. نوروفیدبک به این گروه از انسانها یاد میدهند که چگونه عملکرد خود را بهبود بخشند. نوروفیدبک به افراد استفاده کننده یاد می دهد که چگونه تواناییهای خود را افزایش بدهند.
آیا نوروفیدبک می تواندکودکان بیشفعال را درمان کند؟
یکی از مشکلات و اختلالاتی که تقریبا در کودکی زیاد است بیش فعالی یا کمبود توجه است. بیش فعالی به اشتباه پیش فعالی یا پیش فعال نیز نامیده می شود مهمترین نشانه بیش فعالی فعالیت بیش از حد کودک است. از نشانه های دیگر بیش فعالی می توان به رفتارهای ناگهانی کودک نیز اشاره نمود. مهمترین مشکلی که بیش فعالی و کمبود توجه در کودکان به وجود می آورد مشکل یادگیری یا کاهش قدرت یادگیری است.
چرا نوروفیدبک توسط بیشتر والدین به عنوان روش درمانی انتخاب می شود؟
ترجیح والدین کودکان بیش فعال برای درمان کودک خود معمولا روشهایی با ویژگیهای زیر است:شیوه هایی که مشکلات ناشی از مصرف دارو را نداشته باشند، اثربخشی طولانی مدت داشته باشد. عوارض جانبی وجود نداشته باشد. جلسات درمانی کوتاه باشند. ماندگاری درمان طولانی مدت باشد.
هدف درمان با نوروفیدبک در کودکان بیش فعال:
این روش به کودک کمک می کند که امواج مغزی مرتبط با توجه و تمرکز مناسب را افزایش دهد. 80 تا ۸۵ درصد کودکان مبتلا به بیش فعالی و کمبود توجه و تمرکز (ADHD) با نوروفید بک بهبودی قابل ملاحضه ای پیدا می کنند.
نوروفید بک چیست؟
نوروفیدبک ، نوروتراپی یا نوروبیو فیدبک نیز نامیده می شود ، نوعی از بیو فیدبک است که از نمایشگرهای واقعی فعالیت مغز استفاده می کند – معمولاً الکتروانسفالوگرافی – برای آموزش خود تنظیم عملکرد مغز کاربرد دارد.
نوروفیدبک چگونه عمل می کند؟
نوروفیدبک وسیله ای است که فعالیت های مغز را می سنجد. در همان لحظه ای که استفاده می شود از طریق صدا یا تصویر فرد از فعالیت عصبی مغز خود مطلع می شود. باعث می شود که فرد بتواند از امواج مغزی و عملکرد مغزی خود در یک فعالیت خاص مثلا درس خواند یا توجه و تمرکز و …. آگاه شود. در حال حاضر پیشرفت های چشم گیری در این حوزه صورت گرفته است. با کاربرد همزمان نوروفیدبک و fMRI دقت مکانی این روش افزایش پیدا کرده است
درمان نوروفیدبک برای چه مواردی استفاده می شود؟
نوروفیدبک برای کمک به بسیاری از شرایط از جمله: ADHD و ADD ، اختلالات استرس ، اضطراب ، حملات هراس ، آسپرگر ، افسردگی ، سردرد ، میگرن ، برخی از نگرانی های حافظه و مشکلات خواب استفاده می شود.
نوروفیدبک چه مدت طول می کشد؟
با گذشت زمان ، نتایج حاصل از آموزش نوروفیدبک به تدریج مشاهده می شود. پیشرفت اولیه در بیشتر شرایط در طی 15 جلسه قابل مشاهده است.
آیا نوروفیدبک می تواند به مغز شما آسیب برساند؟
به عنوان یک قاعده کلی ، اکثر بیماران نوروفیدبک عوارض جانبی را تجربه نمی کنند اما اگر این امواج خیلی سریع ، خیلی آهسته یا در بخشهای خاصی از مغز به طور مناسب تولید نشوند ، می توان از نوروفیدبک برای بازآفرینی مغز برای پرداختن به این مسائل استفاده کرد.
آیا نوروفیدبک می تواند مضر باشد؟
در حالی که نوروفیدبک معمولاً به عنوان یک مداخله ایمن برای بهبود انعطاف پذیری الکتروونولوژیکی شناخته می شود ، برخی افراد عوارض جانبی را گزارش می دهند. اکثر عوارض گزارش شده خطرناک و معمولاً گذرا نیستند که در نهایت فروکش می کنند. نوروفیدبک به طور کلی روشی ایمن است و عوارض جانبی جدی ندارد. ممکن است برخی افراد در طول جلسات احساس خستگی یا سردرد خفیف کنند که معمولاً موقتی است.
آیا نوروفیدبک شخصیت شما را تغییر می دهد؟
آموزش نوروفیدبک شخصیت اساسی را تغییر نمی دهد. با این وجود ممکن است برخی از مشکلات رفتاری منفی از بین بروند.
آیا نوروفیدبک به اضطراب کمک می کند؟
نوروفیدبک به نوعی مکمل و جایگزین دارو درمانی است که برای معالجه تعدادی از شرایط روانشناختی از جمله اضطراب ، افسردگی ، اختلال استرس پس از آسیب (PTSD) و اختلال بیش فعالی کمبود توجه (ADHD) مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا نوروفیدبک برای کودکان بیشفعال و دارای کمبود توجه و تمرکز کارآیی دارد؟
در کودکان بیش فعال و یا ADHD باید عملکرد مغزی آنها برای بهبود علایم و کمبود توجه و تمرکز آنها بهبود دهیم.
یکی از راههای بهبود عملکرد مغزی استفاده از نوروفیدبک یا بیوفیدبک EEG است.
استفاده از این روش باعث می شود که فرد به راحتی بتواند روی عملکرد مغزی و امواج مغزی خود کنترل داشته باشد.
این توانایی باعث بهبود عملکرد مغزی و افزایش توجه و تمرکز فرد می گردد.
برای کودکان بیش فعال دارای نقص توجه و تمرکز چند جلسه نوروفیدبک نیاز است؟
در بیشتر کودکان ADHD ما امواج بتا و دلتا با باند فرکانسی پایین داریم. در این کودکان امواج مغزی بتا با فرکانس کوتاه بالا داریم. 20 الی 40 جلسه درمانی نیاز است. با این تعداد جلسه می توانیم عملکرد مغزی کودکان بیش فعال را بهبود دهیم.
آیا نوروفیدبک می تواند روی توجه و تمرکز داوطلبان کنکور تاثیر بگذارد؟
چگونه می توانم توجه و تمرکزم را در مطالعه برای کنکور افزایش دهم؟ امروزه یکی از چیزهایی که زندگی آینده فرد را مشخص میکند ادامه تحصیل و متخصص شدن در یکی از رشته های دانشگاهی است. برای رسیدن به رشته مورد علاقه که بتونه زندگی آینده را تامین و رضایت شخص را جلب کند مطالعه در چند سال آخر فارغ التحصیلی از دبیرستان یکی از ضروریات است.
همانگونه که می دانید مطالعه یکی از کارهایی است که انرژی شناختی زیادی را طلب می کند. صرف زمان گذاشتن یا بلد بودن تکنیک تست زنی کمک زیادی به شما نخواهد کرد. همراه با آنها تمرکز فوق العاده و تسلط بر عملکرد مغز یکی از مهمترین کارهایی هست که شرکت کننده در کنکور باید خوب بلد باشد. برای به دست آوردن توجه و تمرکز خوب نیاز به تمرین و تسلط بر عملکردهای مغزی است. اینرا می توان با تکنیکهای متنوع و متعدد به دست آورد.
در مرکز جامع گفتاردرمانی و کاردرمانی تبریز یاشام متخصصان به شما کمک می کنند که یادبگیرید چگونه اینکار را انجام دهید. برای دریافت مشاوره رایگان هم اکنون تماس بگیرید. یکی از این تکنیکها استفاده از نوروفیدبک است این تکنیک باعث افزایش تسلط فرد بر مغز می شود.
نوروفیدبک یعنی چه؟ و چه مشکلاتی با نوروفیدبک درمان میشوند؟
هرکاری که توسط شما انجام می شود توسط مغز شما تعیین و کنترل می گردد. حتی افرادی که عملکرد طبیعی مغزی دارند باز مشکلاتی در احساسات و عملکرد خود دارند که روی زندگی روزمره آنها تاثیر می گذارد. نوروفیدبک به شما کمک می کند که روی عملکرد مغزی خود تسلط داشته باشید و عملکرد آنرا کنترل و بهبود بدهید. با استفاده از نوروفیدبک می توانید به مغز خود یاد دهید که عملکرد خود را کنترل نمایید.
نوروفیدبک یعنی چه؟ و چه مشکلاتی با آن درمان میشوند؟
هرکاری که توسط شما انجام می شود توسط مغز شما تعیین و کنترل می گردد. حتی افرادی که عملکرد طبیعی مغزی دارند باز مشکلاتی در احساسات و عملکرد خود دارند که روی زندگی روزمره آنها تاثیر می گذارد. نوروفیدبک به شما کمک می کند که روی عملکرد مغزی خود تسلط داشته باشید و عملکرد آنرا کنترل و بهبود بدهید. با استفاده از نوروفیدبک می توانید به مغز خود یاد دهید که عملکرد خود را کنترل نماید
نوروفیدبک برای درمان طیف وسیعی از مشکلات، از جمله: اختلالات توجه و بیشفعالی، اضطراب، افسردگی، مشکلات خواب، میگرن، اختلالات یادگیری، بهبود عملکرد شناختی و بسیاری از مشکلات دیگر استفاده میشود.
اما چگونه می تواند با آن کنترل مغز را انجام داد؟
برای اینکه نوروفیدبک را بهتر درک نمایید باید کمی در مورد امواج مغزی بدانیم. هر فعالیتی که توسط بدن شما انجام میگید در مغز بصورت فعالیت الکتریکی مشاهده می گردد مثلا وقتی توجه و تمرکز می کنید موج خاصی در مغز ظاهر می شود. وقتی ورزش میکنید بسته به نوع فعالیت موج خاصی مشاهده می شود.
وقتی درس می خوانید باز امواج خاصی در مغز ظاهر می شوند. این امواج مغزی راهی است که سلولهای مغزی با یکدیگر ارتباط برقرار می کنند و همراه هم تصمصم می گیرند که چه عملکرد خاصی را انجام دهند بنابراین با دیدن و کنترل امواج مغزی خیلی چیزها را می توانیم از عملکرد شما و انسانها متوجه شویم. عادات ما، فکر، سطح استرس، خلق و خو، عملکرد مغزی را می توانیم از روی این امواج مغزی متوجه شویم.
نوروفیدبک امواج مغزی را چگونه دریافت میکند؟
با استفاده از سنسورهایی که روی نقاط مختلف پوست سر در مرکز نوروفیدبک تبریز یاشام گذاشته می شود فعالیتهای امواج مغزی توسط دستگاه دریافت و جمع آوری می گردد. با استفاده از QEEG می توانیم پی ببریم که چه نقاطی از مغز در یک فعالیت فعال است و باعث علایم و عملکرد قابل مشاهده در شما می گردد.
با استفاده از این اطلاعات می توانیم یک برنامه آموزشی ایجاد کنیم تا مغز راحتتر روی عملکرد خود تسلط داشته باشد.در جلسه درمانی آنچه را که شما انجام میدهید را با آنچه دوست دارید انجام دهید با هم مقایسه می کنیم. وقتی که مغز توانست به این توانایی برسد یک پاداش از کامپیوتر ارایه می شود که این پاداش معمولا یک بازی ویدیویی یا موسیقی است. صدا و تصویر ارایه شده در کامپیوتر به شما نشان می دهد
آیا به هدفی که برای عملکردمان تعیین کرده ایم رسیده ایم یا نه؟
در صورت رسیدن به هدفمان کار را ادامه می دهیم. در صورتی که به هدف نرسیم دوباره کار را آغاز می کنیم. در این میان نیز درمانگر به شما کمک میکند برنامه ریزی می کند و پروتکل درمانی تدوین می کند تا به هدف برسید.
بهترین سن برای نوروفیدبک: چه زمانی باید شروع کرد؟
پاسخ کوتاه: بهترین سن برای شروع نوروفیدبک به عوامل مختلفی از جمله نوع اختلال، شدت آن و ویژگیهای فردی بستگی دارد. اما به طور کلی، نوروفیدبک از سنین ۵ یا ۶ سالگی به بالا قابل انجام است.
چه زمانی باید به فکر نوروفیدبک بود؟
کودکان: نوروفیدبک برای درمان اختلالاتی مانند ADHD، اختلالات یادگیری، اوتیسم و اختلالات خواب در کودکان بسیار موثر است.
نوجوانان: در این دوره سنی، نوروفیدبک میتواند به بهبود تمرکز، کاهش اضطراب و افزایش عملکرد تحصیلی کمک کند.
بزرگسالان: برای درمان اختلالات مانند افسردگی، اضطراب، میگرن، اختلالات خواب و بهبود عملکرد شناختی در بزرگسالان نیز از نوروفیدبک استفاده میشود.
سالمندان: نوروفیدبک میتواند به بهبود حافظه، تمرکز و کاهش علائم اختلالات شناختی در سالمندان کمک کند.
عوامل موثر در تعیین بهترین سن نوروتراپی چیست؟
نوع اختلال: هر اختلال نیاز به برنامه درمانی خاص و تعداد جلسات متفاوتی دارد.
شدت اختلال: شدت علائم نیز در تعیین تعداد جلسات موثر است.
ویژگیهای فردی: سن، جنسیت، سابقه پزشکی و سایر ویژگیهای فردی نیز در انتخاب بهترین زمان برای شروع درمان موثر هستند.
نظر متخصص: نظر متخصص نوروفیدبک در تعیین بهترین زمان برای شروع درمان بسیار مهم است.
تیم توانبخشی ما در مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام در بخش نوروفیدبک تبریز یاشام با یک تیم چند تخصصی در خدمت شما هستند تا بهترین پروتکل های درمانی را ارایه نمایند تا بتوانید بهترین توجه و تمرکز و درمان و بهبود عملکرد را داشته باشد. با ما تماس بگیرید.
چگونه میتوانیم اثربخشی نو فیدبک را افزایش دهیم؟
یکی از راههایی که میتوانیم اثربخشی نوفیدبک را افزایش دهیم تمرینات همراهی هست که میتوانیم قبل یا بعد از دریافت نورفیدبک هدف از این تمرینات این است که تغییرات مثبتی که در فعالیتهای نوگونی ایجاد شده است با استفاده از این تمرینات در زندگی روزمره فرد اعمال شده و تثبیت گردد.
چرا تمرینات همراه نوبوفید بک اهمیت زیادی دارد؟
یکی از دلایل اهمیت تمرینات این است که الگوهای جدید ایجاد شده مغزی تقویت و با تکرار تمرین تقویت شده و در رفتار فرد تثبیت گردد. تمرینات همراه نوروفید بک سبب میشود که مغز سریعتر به تغییرات پاسخ دهد و نتایج درمانی را که انتظار داریم در رفتار فرد ظاهر شود را سریعتر و زودتر و با تثبیت بیشتر ببینیم.
تمرینات همراه نوروفیدبک سبب میشود که فرد مهارتهای یاد گرفته شده جدید را در موقعیتهای جدید و مختلف زندگی به کار ببرد و بدین ترتیب این روزمره فرد انتقال یافته و باعث بهبود عملکرد فرد در زندگی روزمره گردد. وقتی که فرد فعالیتها و مهارتهای جدید را یاد میگیرد و آنها را در زندگی روزمره به کار میگیرد سبب میشود که فرد احساس توانمندی و کنترل بیشتری را روی زندگی خود داشته باشد و همین عامل سبب افزایش انگیزه فرد میگردد.
چه تمریناتی را میتوانیم برای افزایش تاثیر نوروفید بک انجام دهیم؟
برای اینکه بتوانیم به فعالیتهای منظم مغز و تنظیم فعالیتهای آن کمک کنیم تنفس عمیق و آگاهانه یکی از وثرترین روشها است تنفس عمیق و آگاهانه سبب میشود که استرس فرد کاهش پیدا کرده و آرامش او افزایش یابد این تمرین باعث افزایش تاثیر نورفید بک وی افراد میگردد
مدیتیشن و ذهن آگاهی نیز با تمرکز بر زمان حال باعث افزایش آگاهی فرد از احساسات و افکار خود میگردد و همین عامل باعث افزایش تاثیرات جلسات نوروفیدبک بر روی افراد میگردد از مدیتیشن و ذهن آگاهی نیز استفاده نماید.
کاهش تنش عضلانی با استفاده از ریلکسیشن پیشرونده عضلانی توسط فرد باعث میشود که فرد آرامش عمیقی را تجربه نماید و تاثیرات جلسات نورفیدبک دریافتی افزایش یابد.
استفاده از تصور تصاویر و لحظات لذت بخش و آرامبخش میتواند آرامش فرد را افزایش دهد مثلاً فرد تصور میکند که در کنار دریا رودخانه یا جنگل و یا هر جای دیگری که موقعیت آن برای فرد تداعی گر خاطرات خوب است قرار دارد این عامل خود باعث افزایش آرامش فرد شده و میتواند تاثیرات درمانی نوروفیدبک را افزایش دهد
استفاده از تمرینات شناختی که میتواند شناخت توجه و تمرکز حافظه و پردازش اطلاعات و حل مسئله فرد را تقویت نموده و کمک کند که تاثیر در بیشترین حالت ممکن باشد
تمرینات تنفسی برای افزایش تاثیر نوروفیدبک
تمرینات تنفسی یک ابزار قدرتمند برای افزایش تاثیرگذاری نوروفیدبک است چون خود تمرینات تنفسی میتواند در کنترل و مدیریت استرس اضطراب و تنش نقش بسیار موثری را داشته باشد. کابوی تنفس و تمرینات تنفس میتواند الگوهای تنفسی فرد را بهبود دهد و این روی حرکت مغز به سمت فعالیتهای متعادل و موثرتر نقش اساسی دارد.
چرا تمرینات تنفسی برای افزایش اثربخشی نوفیدبک ضروری است؟
بین تنفس و فعالیتهای مغز اثر پذیری بسیار نزدیکی وجود دارد به طوری که با کنترل تنفس و تنظیم آن میتوانیم عملکرد مغزی را تحت تاثیر قرار داده و تنظیم و تقویت نماییم
عملکرد مغزها میتوانیم با کاهش استرس تحت تاثیر قرار دهیم و عملکرد آن را تقویت یا کاهش دهیم. وجود استرس و افزایش آن عملکرد مغز را مختل نموده و در فعالیتهای آن اختلال ایجاد مینماید. انجام تمرینات تنفسی با اثر روی کاهش استرس میتواند فعالیت و عملکرد مغز را تحت تاثیر قرار دهد. تمرینات تنفسی همراه با محیط آرام سبب کاهش استرس و افزایش عملکرد مغز میگردد.
تمرینات تنفسی و نفس عمیق و و آگاهانه میتواند روی عملکرد توجه و تمرکز فرد تاثیر گذاشته و با بالا بردن آن فعالیتهای مغزی را کنترل نموده و روی آن تاثیرات مثبتی بگذارد
تاثیر دیگری که تمرینات تنفسی و تنفس عمیق و آگاهانه روی تمرینات نگو فیدبک و اثر آن میگذارد این است که باعث تثبیت عملکرد مغز میشود و جلسات نوروفیدبک و دستاوردهای آن را تثبیت نموده و آن را تقویت مینماید
انواع تمرینات تنفسی همراه نوروفیدبک:
تنفس شکمی، تنفس شمارشی، تنفس هماهنگ، تنفس با تمرکز بر نقاط مختلف بدن از انواع تنفسهای موثری است که همراه نوروفیدبک تاثیرات بسیار موثری را روی عملکرد مغز میگذارد.
مزایای همراهی تمرینات تنفسی با نور فیدبک
افزایش اثربخشی درمان، کاهش تعداد جلسات درمانی و بهبود کیفیت زندگی از اثرات همراهی نوروفیدبک با تمرینات تنفسی است.