واقعیت مجازی و افزایش مهارتهای 15 گامه

واقعیت مجازی

یادگیری یک فرآیند فعال است که باید دریک محیط شاد، تعاملی و جذاب صورت گیرد تا بتوان توانایی دستور پذیری کودکان را بهبود بخشید. با استفاده از واقعیت مجازی می توان به این مهم دست یافت و محیط جذاب تعاملی و شادی را برای افزایش یادگیری کودکان طراحی نمود.

همکاران ما در مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی تبریز یاشام تجهیزات و روشهای استفاده شده در واقعیت مجازی (VR) در خدمت شما هستند برای دریافت مشاوره و راهنمایی رایگان با ما تماس بگیرید.

با استفاده از تکنیکهای واقعیت مجازی می توانیم بازیهای آموزشی جذابی را برای کودکان فراهم نماییم تا مثلا بتوانند دستور زبان و گرامر زبان را در یک محیط شاد و جذاب تعاملی فراگیرند. این تکنیک می تواند از شخصیتها و موقعیتهای مختلف که کودکان دوست دارند استفاده نماید تا مهارتهای گفتار، زبان، ارتباط و مهارتهای اجتماعی و تعاملی آنها را بهبود دهد.

آیا می توانیم با استفاده از واقعیت مجازی دستور پذیری کودکان را بهبود دهیم؟

واقعیت مجازی

بله واقعیت مجازی و بازیهای طراحی شده قابلیت آنرا دارد که بتواند دستور پذیری کودکان را افزایش داده و مهارتهای مختلف حرکتی، تعادلی، اجتماعی، زبانی، گفتاری و دیگر مهارتهای آنها را رشد و توسعه بدهد.

واقعیت مجازی چگونه دستور پذیری کودکان را بهبود می دهد؟
با استفاده از واقعیت مجازی به چند طریق می توانیم دستور پذیری کودکان را بهبود دهیم. در ادامه روشها و راههای تقویت دستور پذیری کودکان با استفاده از واقعیت مجازی برای شما آورده شده است.

همانگونه که می دانیم تجربه عملی و کاربردی میتواند میزان یادگیری کودکان را افزایش بدهد. واقعیت مجازی این قابلیت را دارد که بتواند یک محیط سه بعدی کودکان را برای آنها فراهم نماید تا کودکان تجربه واقعی تری را داشته باشند مثلا با قرار دادن اشیا با دستور مربی در مکانهای مختلف آنها را برای کودکان آموزش می دهیم و کودک به صورت سه بعدی و واقعی این مهارت را فرا می گیرد.

استفاده از بازیها راه روش دیگری برای یادگیری کودکان می باشد با طراحی و استفاده از بازیهای آموزشی در واقعیت مجازی می توانیم کودکان را به بازی کردن و یادگیری مفاهیم ترغیب نماییم این بازیها ارتباط تعاملی و دوسویه ای را با کودک برقرار می کند و تحول بالایی را در یادگیری، میزان یادگیری و تشویق به یادگیری کودک ایجاد می نماید.

استفاده از واقعیت مجازی این امکان را را برای ما فراهم می نماید که بتوانیم از موقعیتها و محیطهای مختلف برای یادگیری و یاد دادن کودکان استفاده نماییم. یکی دیگر از مزایای استفاده از واقعیت مجازی ایجاد تنوع و جذابیت در فرآیند آموزش کودکان است. این عوامل سبب تشویق و علاقه کودک به یادگیری بیشتر می گردد.

واقعیت مجازی

تعامل با محیطهای سه بعدی در واقعیت مجازی باعث درک و فهم بهتر مفاهیم و آیتمهای آموزشی می گردد و باعث می شود که مفاهیم بهتر درک شده و فهمیده شوند و باعث تثبیت بهتر مفاهیم یاد گرفته شده می گردد.

استفاده از واقعیت مجازی که یک تکنیک آموزشی جدید، دارای فناوری به روز و تعاملی است و باعث می شود که کودک با آیتمهای آموزشی درگیر شده و بهتر یاد بگیرد.

استفاده از واقعیت مجازی برای چه کودکانی مناسب است؟

استفاده از این فناوری تقریبا برای تمام سنین مناسب است اما یکسری اصول و قواعدی وجود دارد که استفاده از آن، این تکنولوژی را برای افراد دارای کارآیی بیشتر و بهتر می نماید. معیارهایی که مناسب بودن این تکنولوژی را مشخص می نماید عبارتند از:
به نظر می رسد که یکی از مولفه های برای مناسب بودن استفاده از آن سن فرد است. البته درمانگران مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی تبریز یاشام با بررسی دقیق تواناییهای فرد آنرا پیشنهاد می نمایند. فرد باید تواناییهای شناختی و عملکردی مناسبی را به دست آورده باشند تا بتوانند از این تکنولوژی بیشتربن استفاده را بنمایند.

وضعیت سلامتی افراد برای استفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی باید مورد بررسی قرار گیرد برخی از افرادی که مشکلات بینایی و یا قلبی دارند ممکن است از این تکنولوژی استفاده کافی را نبرند.

برای اینکه از واقعیت مجازی و این تکنولوژی بیشترین استفاده برده شود باید اهداف آموزشی و مواردی که برای آموزش استفاده می شود را کاملا مشخص نماییم تا فرد بتواند مثلا مهارتهای تعادلی، زبانی یا ریاضیات را تقویت نماید

توانایی و سطح درک و فهم فرد باید دقیقا بررسی شود و متناسب با آن طراحی شود تا فرد بتواند بیشترین استفاده را از این تکنولوژی داشته باشد.

برای استفاده هرچه بهتر و بیشتر از سیستم وی آر نیاز است که قبل از شروع کار با متخصصان مرکز آموزش و گفتار درمانی و کاردرمانی تبریز یاشام مشورت نمایید تا آنها بعد از بررسی دقیق و علمی نیازهای شما را تعیین و برنامه درمانی مشخصی را برای شما طراحی نمایند.

استفاده از واقعیت مجازی برای کدام گروه از اختلالات مناسب است؟

واقعیت مجازی

این تکنیک و تکنولوژی برای برای اختلالات بسیار متنوعی کاربرد دارد برخی از گروههایی که بیشترین استفاده را از این تکنولوژی می نمایند عبارتند از:

استفاده از واقعیت مجازی می تواند محیط آرامبخش و مناسبی را که فاقد استرس باشد را ارایه نماید بنابراین این روش برای کسانی که اختلالات اضطرابی دارند مناسب است و فرد بتواند با استفاده از آن مهارتهای کنترل استرس و اضطراب خود را کنترل نموده و آنها را مدیریت نماید.

آموزش مهارتهای اجتماعی، مهارتهای مکالمه، دستور زبان، مهارتهای اجتماعی، افزایش تواناییهای شناختی و غیره را در کودکان مبتلا به اختلالات طیف اتیسم را می توانیم با استفاده از واقعیت مجازی به افراد مبتلا آموزش دهیم.

برای کمک به رشد مهارتهای حرکتی افراد نیز می توانیم از واقعیت مجازی استفاده نماییم. با طراحی بازیهای متنوع که منجر به بهبود مهارتهای حرکتی افراد می گردد می توانیم این مهارتها را دراین افراد رشد داده و تقویت نماییم.

با طراحی تکالیف مناسبی که مهارتهای دقت، توجه و تمرکز افراد را بهبود می دهد می توانیم به افارد مبتلا به مشکلات کمبود توجه و تمرکز و بیش فعالی کمک نماییم که رشد نموده و مهارتهای توجه و تمرکز خود را ببود دهند.

نکته حایز اهمیت این است که باید تحت نظر همکاران و متخصصان مرکز آموزش و توانبخشی اختلالات یادگیری یاشا و مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی تبریز یاشام باشید تا آنها تکالیف و بازیهای مناسب برای برای شما طراحی نموده و با استفاده از آن بتوانید بر مشکلات خود غلبه نمایید.

تاثیر واقعیت مجازی بر کودکان دارای کمبود توجه و تمرکز و بیش‌فعالی

واقعیت مجازی

ما با استفاده از واقعیت مجازی می توانیم تاثیرات مثبتی را روی کودکان دارای کمبود توجه و تمرکز و بیش فعالی داشته باشیم. تاثیرات مثبت آن عبارتند از:

واقعیت مجازی می تواند محیطهای تعاملی و جذابی را برای افراد ایجاد نماید و آنها را ترغیب نماید که تکلیف و فعالیت خود را به نحو احسن انجام داده و مدت زمان توجه آنها را افزایش بدهد. این تکنولوژی اطلاعات و کار خود را بصورت تعاملی، بصری و جذاب ارایه می نماید. همکاران ما در مرکز آموزش، گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام بازیها و تکالیف متناسب با هر کودک را ارایه می نمایند تا با استفاده از آنها بتوانیم توانایی فرد را به شکل مناسبی افزایش بدهیم.

از آنجاییکه تکنولوژی واقعیت مجازی محیط جذاب و پیش بینی پذیری را ارایه می نماید و باعث می شود که فرد کنترل کافی و لازم را در محیط داشته باشد. بنابراین فرد محیطی آرام و بدون استرس را خواهد داشت و این به نوبه خود می تواند شرایط لازم را برای تمرکز و یادگیری ایجاد نماید.

واقعیت مجازی

مدیریت زمان یکی دیگر از مهارتهایی است که با استفاده از واقعیت مجازی به کودکان آموزش داده می شود. فرد برای انجام تکالیف خود در موقعیتهای متفاوت و جدید واقعیت مجازی قرار می گیرد و با تمرین منظم و متوالی می توانید این مهارت خود را بهتر کرده و بهبود دهد.

واقعیت مجازی فرصتهای تعاملی جذاب و کنترل شده ای را فراهم می نماید تا این کودکان مهارتهای اجتماعی خود را بهبود دهند که این به نوبه خود رفتارهای تکانشی و بیش فعالی این افراد را بهبود می دهد.

در ایتفاده از تکنولوژی واقعیت مجازی باید از متخصصان مربوطه و متخصصان گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام تبریز استفاده گردد تا تکالیف و بازیهای مناسب برای فرد طراحی گردد تا فرد لهترین استفاده را از زمان بازی داشته باشد.

واقعیت مجازی وکودکان اتیسم

واقعیت مجازی

این تکنولوژی برای کودکان مبتلا به اختلال ظیف اتیسم نیز تاثیرات مناسب و بسیار خوبی را دارد. تعدادی از تاثیرات آن بر مبتلایان طیف اتیسم در این مقاله آورده شده است. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی همکاران ما در یاشام بصورت رایگان آماده ارایه مشاورات لازم هستند با ما تماس بگیرید

یکی از مشکلاتی که افراد مبتلا به اتیسم در زندگی خود تجربه می نمایند مشکلات در روابط اجتماعی می باشد. واقعیت مجازی می تواند مهارتهای اجتماعی مبتلایان به اتیسم را با ارایه تکالیف جذاب، تعاملی و سلسله مراتبی بهبود داده و تقویت نماید. این تکنولوژی فرد را با موقعیتهای اجتماعی فراوان آشنا نموده و مهارتهای ارتباطی لازم در آن محیطها را تقویت و توسعه می دهد.

از آنجاییکه محیطهای تازه و غیر قابل کنترل برای کودکان اتیسم سبب استرس و اضطراب فراوان می گردد این تکنولوژی با ارایه محیطی آرام، پیش بینی پذیر و بدون استرس به آنها کمک می کند که مهارتهای مختلف زبانی، ارتباطی، حرکتی و غیره را تمرین و تقویت نماید.

مشکلات حسی و حرکتی از مشکلات مهم افاراد مبتلا به اختلالات نافذ رشد می باشد واقعیت مجازی می تواند به کودکانی که حساسیت بیش از حد یا کمتر از حد و یا مخلوط دارند تحریکات و تعاملات مناسبی را ارایه نماید تا افاراد بتوانند تواناییهای حسی خود را بهبود داده و متعادل نمایند.

با طراحی مناسب توسط تیم یاشام ما می توانیم مهارتهای عملی مانند مهارتهای تعامل اجتماعی، مکالمه، مهارتهای روزمره و استفاده از ابزارها را به افراد مبتلا به اختلالات نافذ رشد و اتیسم ارایه نماییم.