پریدن وسط حرف کودک و 5 پیامد آن

پریدن وسط حرف کودک

پریدن وسط حرف کودک عواقب و تاثیرات منفی زیادی را روی زندگی آنها و عواطف و احساسات کودکان می‌گذارد برای اینکه یک ارتباط سالم و قوی را با دیگران و از جمله کودکان داشته باشیم باید به آنها فرصت دهیم که حرف‌های خود را به صورت کامل بیان نمایند و با صبر و حوصله یک محیط امن و آرامش بخش روانی را برای آنها ایجاد نماییم تا مهارت‌های ارتباطی خود را بهبود دهند و اعتماد به نفس بیشتری پیدا کنند.

روانشناسان و متخصصان مرکز فوق تخصصی یاشام آماده ارایه مشاورات و راهنمایی ها و تراپی های لازم برای بهبود زندگی فعلی و آینده عزیزان است برای دریافت مشاورات لازم با ما تماس بگیرید.

پریدن وسط حرف کودک چه عواقبی و اتفاقاتی در آینده برای کودک دارد؟

این سوال مرتبط با پرورش کودک است پریدن وسط حرف کودک اتفاقات و عواقبی برای او پیش می‌آورد. این رفتار با کودک و پریدن وسط حرف کودک باعث کاهش اعتماد به نفس، مشکل در بیان افکار، احساس ناامنی، کاهش انگیزه برای صحبت کردن و مشکلات رفتاری را سبب می شود.

پریدن وسط حرف کودک این احساس را در کودک تقویت می‌کنیم که حرف‌هایش اصلاً مهم نیست و لازم نیست که دیگران به او توجه بکنند همین عامل سبب می‌شود که رفته رفته اعتماد به نفس کودک کاهش یابد و او نتواند با اعتماد به نفس کافی، احساسات، نظرات خود را با دیگران در میان بگذارد بنابراین باید برای افزایش اعتماد به نفس کودک به هیچ وجه نباید پریدن وسط حرف کودک را حتی امتحان کنیم.

پریدن وسط حرف کودک

تاثیر مهم دیگر پریدن وسط حرف کودک این است که چون اجازه نمی‌دهیم که کودک افکار و جملات خود را به صورت کامل بیان نماید و سخنانش ناقص بیان می‌شود ممکن است در آینده فرد از بیان کامل افکار و احساسات و ایده‌های خود اجتناب کند همین امر به خودی خود باعث می‌شود که مهارت‌های ارتباطی او رشد کافی و کامل نداشته باشد و در آینده نیز روی مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی او اثرات منفی شدیدی را بگذارد.

تاثیر دیگری که پریدن وسط حرف کودک روی کودک می‌گذارد این است که روی روابط اجتماعی و روابط او با دیگران تاثیرات منفی می‌گذارد وقتی که او می‌بیند حرفش قطع می‌شود و به حرف‌های او دقیقاً توجهی نمی‌شود احساس ناامنی در روابط اجتماعی می‌کند رفته رفته این احساس ناامنی می‌تواند منجر به گوشه‌گیری و انزوا گردد

رفتار نادرست پریدن وسط حرف کودک توسط دیگران باعث می‌شود که کودک رفته رفته انگیزه خود را برای صحبت کردن از دست بدهد بنابراین اگر می‌خواهید کودک شما خوب و کامل صحبت کند و انگیزه لازم برای گفتگو و صحبت کردن را داشته باشد حتماً از پریدن وسط حرف کودک خودداری کنید

رفتارهای مخربی که کودکان از خود نشان می‌دهند گاهی اوقات از رفتار نادرست اطرافیان مانند پریدن وسط حرف کودک به وجود می‌آید برخی از کودکان برای جلب توجه یا ابراز ناراحتی از اینکه چرا وسط حرف او پریده‌ایم رفتارهای مخرب و پرخاشگرانه استفاده می‌کند بنابراین اگر می‌خواهیم رفتار کودک مناسب باشد و رفتارهای پرخاشگرانه و مخرب از او نبینیم حتماً نیاز هست که از پریدن وسط حرف کودک خودداری کنیم

چرا دیگران و پدر و مادراز پریدن وسط حرف کودک خود داری کنند؟

پریدن وسط حرف کودک

دلایل بسیار متعددی وجود دارد که چرا ما نباید وسط حرف کودکان بپریم دلیل اول آن احترام به کودک دوم کمک به توسعه مهارت‌های ارتباطی فرد سوم تقویت اعتماد به نفس کودک و چهارم ایجاد ارتباط بهتر با کودک می‌باشد.

همه انسان‌ها از جمله کودکان حق دارند که حرف‌ها نیات عقاید و باورهای خود را به صورت کامل بیان نمایند و رفتار نادرست ما در مورد پریدن وسط حرف کودک باعث می‌شود که ناخودآگاه به کودک یاد دهیم که لازم نیست دیگران به حقوق او احترام بگذارند و بدین ترتیب عزت نفس کودک مورد هجمه قرار می‌گیرد اگر ما تار نادرست وسط حرف پریدن را انجام ندهیم و به کودک فرصت دهیم که ایده‌ها عقاید حرف‌ها و گفتار خود را به صورت کامل بیان نماید به او کمک می‌کنیم که گوش دادن و صحبت کردن را خوب یاد گرفته و آنها را برای توسعه مهارت‌های ارتباطی خود به کار گیرد.

اینکه کودک احساس نماید که حرف‌های او به صورت کامل شنیده می‌شود همه دوست دارند که صحبت‌های او را بشنوند همین یک عامل خود باعث افزایش اعتماد به نفس و تقویت آن در کودکان می‌گردد. عامل مهم دیگری که در رعایت این نکته بسیار مهم وجود دارد این است که عدم انجام وسط حرف پریدن کودک سبب می‌شود که لدین و فرزندان با دقت و به نوبت و به صورت کامل حرف‌های یکدیگر را گوش دهند و ارتباط بین آنها قوی‌تر شده و بتوانند ارتباط موثر و خوبی را با هم داشته باشند .

به جای وسط حرف کودکان پریدن چه کارهای دیگری را می‌توانیم انجام دهیم؟

کابل‌هایی را که به جای وسط حرف کودکان پریدن می‌توانیم انجام دهیم عبارتند از صبر و حوصله تماس چشمی تایید کردن پرسیدن سوالات باز و مثال زدن این‌ها تنها نمونه‌هایی هستند که به جای وسط حرف کودک پریدن می‌توانیم آنها را انجام دهیم.

چگونه می‌توانیم به کودک یاد دهیم که وسط حرف دیگران نپرد؟

پریدن وسط حرف کودک

یکی از روش‌های بسیار موثر این است که خودمان به صورت عملی به کودکان نشان دهیم که چگونه ما به سخنان دیگران و از جمله کودک با صبر و حوصله گوش می‌دهیم راه حل دیگر برای آموزش نپریدن حرف دیگران استفاده از بازی‌های نقش آفرینی یا رول پلی است با بازی‌های نقش ما موقعیت‌های مختلف را بازسازی می‌کنیم و در آن موقعیت‌ها کودک باید تمرین کند که وسط حرف دیگران نپرد و به حرف آنها با آرامش و طمانینه گوش دهد. در ادامه بازی را برای آموزش نپریدن وسط حرف دیگران به کودک می‌آوریم

آموزش نپریدن وسط حرف دیگران به کودکان

هدف از این بازی این است که به کودک یاد دهیم که چقدر اهمیت دارد تا ما به حرف دیگران گوش کنیم و او باید این مفهوم را درک کرده و یاد بگیرد که چگونه منتظر بماند تا نوبت صحبت کردنش برسد این یک مهارت کاربردشناسی زبان است که توسط گفتار درمان به کودکان آموزش داده می‌شود خی از کودکان مانند کودکان بیش فعال و اوتیسم که در این مهارت زبانی مشکل دارند نیاز دارند که با استفاده از بازی‌های یاد بگیرند البته این بازی برای کودکان عادی هم آموزنده است و می‌توانیم از آن استفاده کنیم.

برای انجام این بازی ما به چند تا عروسک یا حیوان عروسکی و یک توپ کوچک نیاز داریم.

نحوه انجام بازی آموزش نپریدن وسط حرف دیگران به کودکان

پریدن وسط حرف کودک

مرحله اول بازی معرفی شخصیت‌ها و عروسک‌های بازی به کودک است مثلاً در این بازی می‌توانیم بگوییم که این خرگوش کوچولو اسمش پنیه و دوست داره که داستان تعریف کند و این خرس بزرگ اسمش تپلی است و خیلی دوست دارد که به داستان‌ها گوش کند

مرحله دوم شروع داستانگویی است یکی از شخصیت‌های ما و عروسک‌ها شروع به داستان گویی می‌کند مثلاً پنی می‌گوید یک روز آفتابی من و دوستام به جنگل رفتیم ما….

مرحله سوم داستان گویی دعوت کودک به مشارکت است قتی که داستان به میانه می‌رسد به کودک بگویید که پنی یک سوال برای تپلی دارد او دوست دارد از تپلی بپرسد که آیا او هم دوست دارد که به جنگل برود حالا نوبت تپلی است که جواب بده تو هم باید مثل کودک صبر کنی تا پنی سوالش تموم بشه بعد نوبت تو است که جواب بدهی.

در مرحله بعدی توپ وارد بازی میشه و ما توپو به کودک میدیم و بهش میگیم تا وقتی که توپ دست توئه نوبت تویی که حرف بزنی وقتی توپ دست عروسک هست اون موقع نوبت او ست که صحبت کند.

پریدن وسط حرف کودک

در مراحل بعدی می‌توانیم با استفاده از توپ و تغییر متناوب توپ بین شخصیت‌های داستان و کودک از هر کدوم بخواهیم که هر کس تو دستش است صحبت کند سوال بپرسد یا داستان را ادامه دهد و هر کس توپ دستش نیست حق صحبت کردن ندارد.
کلید موفقیت و یاد گرفتن کودک تشویق و تقویت است هر بار که کودک هنگام بازی قواعد بازی را درست اجرا کرد و بی‌ صبرانه منتظر ماند تا نوبتش برسد او را تشویق کنید و به او بگویید که چه کار خوبی انجام داده است.

با انجام این بازی یا بازی‌های مشابهی مانند این می‌توانید به کودکان یاد بدهید که نوبت خود را در گفتگو و صحبت کردن رعایت نمایند و مهارت کاربردشناسی زبان خود را افزایش دهند