گریه مداوم کودک و 9 دلیل آن

گریه مداوم کودک

گریه مداوم کودک دلایل متعددی دارد. گریه یکی از راه‌های اصلی ارتباط نوزادان با اطرافیان خود است. نوزادان از طریق گریه کردن نیازهای خود را مانند گرسنگی، تشنگی، درد، ناراحتی، خستگی و … را بیان می‌کنند. وقتی کودک نوپا یا کودک شما مدام گریه می کند، ممکن است نگران کننده و آزاردهنده باشد. ما در اینجا دلایل گاه پنهانی، که بچه ها خیلی گریه می کنند را بررسی می کنیم!

برای دریافت مشاوره رایگان از متخصصان یاشام با ما تماس بگیرید.


سام وسط اتاق نشیمن ایستاده بود و گریه می کرد. نمی‌توانم به خاطر بیاورم که او برای چه چیزی گریه می‌کرد. اما عجیب نیست که چرا به خاطر نمی آورم، زیرا او اغلب گریه می‌کرد. یادم می‌آید که فکر می‌کردم او دارد بزرگ‌تر می‌شود و نباید برای «هر چیز کوچک» گریه کند.


می‌خواهم فکر کنم بد نبودم، اما وقتی او آنجا ایستاده بود و گریه می‌کرد، با او سختگیر بودم. خسته بودم و فقط می خواستم متوقف شود. مامانم در آن زمان پیشم بود. ظاهراً توجهی به ما نداشت و روی کاناپه در حال بافتن بود. اما، آنچه او بعداً به من گفت، نحوه پدر و مادر شدن من برای سام را برای همیشه تغییر داد.


مادرم که باز هم آن صحنه آشنا را مشاهده کرد، گفت: فکر می‌کنم او واقعاً روزهای سختی را سپری می‌کند، او احساس زیادی بودن می‌کند. من از بچگی چنین احساسی داشتم و همیشه به من برچسب بچه گریان را می زدند. این به من احساس وحشتناکی داد. این نقطه عطفی بود که من شروع به بررسی سام کردم تا ببینم او با چه چیزی و چرا دست و پنجه نرم می کند. چیزی که واقعاً صحبت‌های مادرم در من تفاوت ایجاد کرد این بود که من اکنون می‌دانم چرا سام اینقدر گریه می‌کند،


می دانستم حقیقت دارد که همیشه به این راحتی نمی‌توانیم به چالش‌های فرزندمان پی ببریم، اما ما اغلب شهودی درباره آن داریم. فراتر از اینکه بتوانید گریه را درک کنید این است که بدانید چگونه به آنها کمک کنید.
به عنوان یک درمانگر، من با بچه های گریان زیادی کار کرده ام، اما گریه مداوم می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. در زیر فهرستی از دلایل گریه کودکان را آورده ام که جامع نیست. اما شامل برخی از دلایل ناشناخته برای کودکی است که همیشه گریه می کند.


دو عاملی که می تواند کار را مشکل کند، زمانی است که کودک دچار آسیب دیدگی/ مسائل دلبستگی و همچنین مسائل رفتاری بزرگتر شده است. در تجربه من، این موارد بسیار نادر هست، اما اگر نگرانیهایی دارید، آنها را با درمانگر مطرح کنید و کمک بگیرید.
گریه مداوم کودک می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. برخی از دلایل شایع عبارتند از:


گریه مداوم کودک به خاطر پردازش حسی

مسائل حسی می تواند بر بسیاری از جنبه های زندگی کودک ما تأثیر بگذارد. زمانی که کودکان تمایل به اجتناب از برخی احساسات دارند یا نسبت به آنها حساس هستند.
می تواند آنها را حتی از نظر جسمی ناراحت کند! برخی از بچه ها نمی توانند بی نظمی، شنیدن صداهای بلند، یا پوشیدن برخی بافتهای لباس را تحمل کنند. نورها یا بوها می توانند آزاردهنده باشند و بدترین قسمت این است که ممکن است ندانند چگونه به شما بگویند، مخصوصاً کودکان خردسال و نوپا.


این بدان معناست که اگر آنها بویی را استشمام کنند که فکر می‌کنند افتضاح است یا نورها وزوز می‌کنند و آنها را آزار می‌دهند، ممکن است گریه کنند. اما، تنها چیزی که می بینیم گریه یک کودک 2 ساله در وسط اتاق است. یک کودک 8 ساله بعد از یک روز طولانی پر از احساساتی که در مدرسه نمی تواند کنترلش کند و با کوچکترین اتفاق گریه می کند.


گریه مداوم کودک به خاطر شخصیت حساس

در حالی که همیشه گریه کردن آزاردهنده است، برخی از بچه ها احساساتی را تجربه می کنند و نمی دانند چگونه با آنها کنار بیایند. خروجی رفتارشان گریه است. یک کودک دنیا را کاملا متفاوت از ما می بیند و چیزی که برای ما یک چیز کوچک بی اهمیت به نظر می رسد می تواند برای او بسیار سخت باشد.


اگر هیچ چیز دیگری نیست، ممکن است در نظر بگیرید که فرزند شما به زمان و فضای اضافی نیاز دارد تا بتواند با هر چیزی که احساس می کند کنار بیاید. گاهی اوقات بچه‌ها از گریه کردن برای رسیدن به خواسته‌هایشان استفاده می‌کنند.
و من به‌عنوان والدین فکر می‌کنم، این اغلب یکی از اولین چیزهایی است که به آن می‌پردازیم. اما برای سلامتی فرزندمان، مهم است که یک قدم به عقب برگردیم و تصویر بزرگتر از آنچه در حال وقوع است را ببینیم.


گریه مداوم کودک به خاطر اضطراب

درک اضطراب دشوار است و بچه‌های کوچک‌تر ممکن است نتوانند احساسات خود و چرایی آن را بیان کنند.
نتیجه ای که می بینیم گریه زیاد یا «حساس بودن» است.


گریه مداوم کودک به خاطر کم خوابی

بسیاری از بچه ها مقدار توصیه شده روزانه را نمی خوابند.
برخی از بچه ها علیرغم تلاش والدینشان فقط برای مدت معینی می خوابند و این برای آنها عادی می شود.
اما، با گذشت زمان، این کم خوابی مداوم می تواند تأثیر زیادی بر رفتار آنها داشته باشد.
باز هم، این می تواند با گریه مداوم نشان داده شود.


بد غذا خوردن
مانند خواب، بد غذا خوردن نیز می تواند تأثیر زیادی بر رفتار و خلق و خوی داشته باشد.
وقتی بچه‌ها کالری، چربی و مواد مغذی مورد نیاز خود را دریافت نمی‌کنند، ممکن است احساس تحریک‌پذیری کنند، اما باز هم، مهارت لازم برای گفتن این موضوع را ندارند.


مهارت های ارتباطی
کودکان و کودکان نوپایی که مدام گریه می کنند و کلام یا ارتباط زیادی ندارند ممکن است از ناامیدی گریه کنند. آنها نمی توانند خود را بیان کنند! من به‌عنوان یک درمانگر، بارها به بچه‌ها، از جمله خودم، گفته‌ام: «از کلماتت استفاده کن»،. گاهی اوقات نشانه مفید پیدا می کنم، حتی اگر آنها کمی از زبان اشاره استفاده کنند.


کودک نوپایی که همیشه گریه می کند بسیار رایج است که کودکان نوپا دائماً گریه کنند، به خصوص زمانی که تاخیر در گفتار وجود دارد. اما، حتی اگر وجود نداشته باشد، کودکان نوپا یاد می گیرند که در محیط خود حرکت کنند. آنها همچنین در حال آزمایش عکس العمل ها هستند و چگونگی کنترل احساسات خود را در نظر می گیرند. اگر کودک نوپایی دارید که مدام گریه می‌کند، از زبان اشاره استفاده می‌کند، یا برخی از عبارات رایج مانند «تمام شد، بیشتر، و غیره» را تشویق می‌کند.


می تواند به کاهش گریه کمک کند و به آنها مهارت های طولانی مدت برای مدیریت و مقابله با ناامیدی ها بدهد.
آیا آنها واقعاً همیشه گریه می کنند؟
برای من، گریه مداومی که بعداً با فرزند سومم در کودکی تجربه کردم، به شدت بر سیستم حسی من تأثیر می گذارد.
اگر خسته باشم یا سعی کنم روی چیزی تمرکز کنم، حتی بدتر است.گرسنگی: گرسنگی یکی از دلایل اصلی گریه نوزادان است. اگر کودک شما به طور منظم و در فواصل زمانی مشخص گریه می‌کند، اولین کاری که باید انجام دهید این است که به او غذا بدهید.


قولنج نوزادی: قولنج نوزادی یک اختلال شایع است که باعث گریه‌های شدید و غیرقابل کنترل در نوزادان می‌شود. علت دقیق قولنج نوزادی مشخص نیست، اما برخی از عوامل احتمالی عبارتند از: مشکلات گوارشی، حساسیت به غذا، عدم تحمل لاکتوز، آلرژی یا تحریک بیش از حد.


دردهای شکمی: دردهای شکمی نیز می‌تواند باعث گریه مداوم کودک شود. برخی از دلایل احتمالی درد شکمی در نوزادان عبارتند از: گاز معده، یبوست، عفونت دستگاه گوارش، آلرژی یا عدم تحمل لاکتوز.


نیاز به آروغ زدن: نوزادان هنگام مکیدن شیر، هوا نیز می‌بلعند. اگر این هوا از معده خارج نشود، می‌تواند باعث ناراحتی و گریه شود.


پوشک کثیف دلیل گریه مداوم کودک

پوشک کثیف و خیس نیز می‌تواند باعث ناراحتی و گریه کودک شود.
نیاز به خواب: نوزادان به خواب زیادی نیاز دارند. اگر کودک شما خسته است، ممکن است گریه کند تا به شما بفهماند که نیاز به خواب دارد.


نیاز به بغل یا آغوش: نوزادان به احساس امنیت و آرامش نیاز دارند. اگر کودک شما احساس تنهایی یا بی‌قراری می‌کند، ممکن است گریه کند تا شما را صدا کند.


احساس سرما یا گرما دلیل گریه مداوم کودک

نوزادان نمی‌توانند دمای بدن خود را به خوبی تنظیم کنند. اگر کودک شما احساس سرما یا گرما می‌کند، ممکن است گریه کند.


دندان درآوردن دلیل گریه مداوم کودک:

دندان درآوردن می‌تواند باعث درد و ناراحتی در نوزادان شود. برخی از نوزادان هنگام دندان درآوردن گریه می‌کنند. تحریک زیاد: نوزادان به محرک‌های زیادی حساس هستند. اگر کودک شما بیش از حد تحریک شود، ممکن است گریه کند.

تحریک کم و نیاز به سرگرمی: نوزادان به توجه و سرگرمی نیاز دارند. اگر کودک شما احساس خستگی یا بی‌حوصلگی می‌کند، ممکن است گریه کند.


بیماری: بیماری نیز می‌تواند باعث گریه مداوم کودک شود. اگر کودک شما علائم دیگری مانند تب، اسهال، استفراغ یا سرفه دارد، ممکن است بیمار باشد. اگر کودک شما به طور مداوم گریه می‌کند، مهم است که علت گریه را شناسایی کنید. اگر مطمئن نیستید که علت گریه چیست، بهتر است با یک متحصص مشورت کنید.


در اینجا چند نکته برای آرام کردن گریه مداوم کودک، آورده شده است:

اولین کاری که باید انجام دهید این است که مطمئن شوید که کودک شما گرسنه، تشنه یا نیاز به پوشک عوض کردن ندارد. اگر کودک شما سالم است، سعی کنید او را بغل کنید، آرام صحبت کنید یا او را با صدایی ملایم بخوانید. اگر کودک شما به نظر می‌رسد که از درد یا ناراحتی رنج می‌برد، می‌توانید سعی کنید او را به یک حالت راحت‌ قرار دهید.
اگر کودک شما بیش از حد تحریک شده است، سعی کنید او را به یک محیط آرام‌تر ببرید. اگر کودک شما به نظر می‌رسد که بیمار است، با پزشک اطفال مشورت کنید. مهم است که صبور باشید و به یاد داشته باشید که گریه کردن یک رفتار طبیعی در نوزادان است.


وقتی بچه ها مرتب گریه می کنند، سطح صبر ما تمام می شود و تمام تمرکز ما روی گریه است. در حقیقت، برخی از بچه‌ها زیاد گریه می‌کنند، اما فکر کردن به زمان‌هایی که فرزندتان گریه نمی‌کند و همچنین به دنبال الگوهایی که در آن گریه می‌کنند ممکن است مفید باشد. برای مثال، ممکن است متوجه شوید که در زمان‌های خاصی از روز است و می‌تواند آن را به یک محیط مانند مهدکودک، گرسنگی یا خستگی مرتبط کنید. پس چگونه به کودک خود کمک می کنید و سلامت عقل خود را حفظ می کنید.


چند استراتژی اساسی زیر را برای از بین بردن گریه مداوم کودک می توانید استفاده کنید:

گریه مداوم کودک


برای حل گریه مداوم کودک تغییر ذهنیت داشته باشید.


ما قبلاً در این مورد زیاد صحبت کرده‌ایم، به این فکر کنید که فرزندتان به کمک شما نیاز دارد. گریه کردن نوعی ارتباط است، چه بخواهیم و چه نخواهیم، و به محض اینکه شروع آن باید صبر کردن را یاد بگیریم.


فرزندتان را راحت کنید تا گریه مداوم کودک کمتر شود


نسل‌هاست که بچه‌ها به گونه‌ای تربیت شده‌اند که با گریه فعالبتهای خود را پیش ببرند و «ما باید تلاش کنیم آن را از بین ببریم».من فکر می‌کنم حکمتی در آن وجود دارد، اما باید مراقب باشیم که احساسات فرزندمان را بپذیریم و به او اجازه دهیم احساس شنیده شدن کند. با این حال، به همان اندازه مهم است که به آنها یاد دهید چگونه احساسات خود را مدیریت کنند.


راهبردهای مقابله ای را به آنها بیاموزید
بسته به سن فرزندتان، راهبردهای مقابله می تواند بسیار متفاوت باشد. بچه‌های بزرگ‌تر ممکن است از یادداشت روزانه سود ببرند، در حالی که بچه‌های کوچک‌تر ممکن است نیاز به دراز کشیدن داشته باشند. در هر سنی می توان به بچه ها یاد داد که در یک فضای خصوصی وقتی آرام هستند با آنها می توانیم صحبت کنیم.


مواظب خود باشید
حتی با تغییر طرز فکر، گریه می تواند بسیار زیاد شود و مطمئن شدن از اینکه از خودتان مراقبت می کنید بهترین کاری است که می توانید برای خود انجام دهید. این ممکن است به این معنی باشد که برای یک دقیقه در حمام مخفی شوید تا نفس بکشید یا خودتان گریه کنید.


علل حسی برای گریه مداوم کودک


اگر مشکوک هستید که پردازش حسی سبب گریه کودک است یا می تواند حداقل یکی از دلایل گریه مکرر کودک شما باشد. با ما تماس یگیرید تا متخصصان مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی تبریز و مرکز آموزش و توانبخشی مشکلات یادگیری یاشا بررسیهای بازم را انجام دهند.