گریه کردن کودکان هنگام مدرسه رفتن یکی از مسائل و مشکلاتی است که والدین با آن دست به گریبان هستند این اتفاق یک اتفاق کاملاً طبیعی و رایج است و در بیشتر کودکان دیده میشود دلایل و علل مختلفی باعث بروز این مشکل در کودکان میگردد که در ادامه مقاله به بررسی برخی از مهمترین علل و عوامل خواهیم پرداخت.
همکاران ما درمرکز آموزش و توانبخشی اختلالات یادگیری یاشام آماده ارایه خدمات و مشاورات رایگان لازم برای درمان و اصلاح گریه کردن کودکان هنگام مدرسه رفتن هستند برای دریافت خدمات تخصصی لازم با ما تماس بگیرید.
ترس جدایی از والدین یکی از دلایلی است که کودکان هنگام جدا شدن از محیط امن خانواده و خانه دچار این ترس میشوند این ترس در سنین پایین بسیار قویتر میشود و عکس العمل کودک گریه کردن خواهد بود از آنجایی که در روزهای اول، مدرسه محیطی ناآشنا و جدید است که قوانین جدید دارد، روالهای جدیدی دارد و کودک با افراد جدیدی مواجه میشود این عوامل باعث میشود که کودک احساس اضطراب و ترس نماید و این احساسات خود را به صورت گریه کردن کودکان هنگام مدرسه رفتن نشان میدهد
تعدادی از کودکان در برقراری ارتباط با همسالان خود مشکل دارند و یا ترس از قضاوت شدن دارند این مشکلات اجتماعی سبب میشود که کودکان هنگام وارد شدن به مدرسه گریه کنند مشکل یادگیری از دیگر عللی است که سبب میشود کودکان با گریه کردن کودکان هنگام مدرسه رفتن از رفتن به مدرسه طفره روند. کودک احساس میکند که نمیتواند برنامههای مدرسه را اجرا نماید و و همین عامل سبب میشود که کودک دچار اضطراب و استرس شده و گریه نماید و گریه کردن کودکان هنگام مدرسه رفتن را مشاهده نماییم.
مشکلات جسمی مانند خستگی، بیماری، گرسنگی و یا دیگر علل باعث میشود که کودک تمایلی به رفتن به مدرسه نداشته باشد و این کار را با گریه کردن و رفتارهای غیر کلامی منفی نشان دهد. یکی دیگر از دلایل ترس، اضطراب و گریه کودک هنگام رفتن به مدرسه تغییرات زیادی است که در زندگی فرد رخ میدهد مانند تولد خواهر یا برادر جدید، نقل مکان به خانه جدید یا جدا شدن والدین از هم که میتواند خود را به صورت اضطراب و استرس نشان دهد. تجربیات منفی گذشته نیز میتواند سبب این اتفاق شود شخصیت کودک نیز یکی از دلایل دیگر حساسیت کودک و نشان دادن رفتار گریه کردن میگردد.
چگونه با گریه کردن کودکان هنگام مدرسه برخورد کنیم؟
یکی از راههای خوب برای برخورد با این مشکل رایج کودکان درک دلایل ترس کودک است برای این کار با کودک خود صحبت کنید و به او فرصت کافی برای بیان دلایل ترسیدنش را بدهید به احساسات کودک احترام بگذارید و به او نشان دهید که احساسات او برای شما مهم است. علت اصلی ترس کودک را پیدا کنید سعی کنید بفهمید که علت ترس او مشکلات اجتماعی است، یا ترس از جدایی؟ و یا اضطراب جدایی؟
یکی دیگر از راههای مبارزه با این ترس کودکان، ایجاد محیطی امن و حمایتی است با کودک خود ارتباط صمیمانه و محکمی را برقرار کنید او را تشویق کنید تا با تکیه بر تواناییها بر ترس خود غلبه کند از مقایسه کودکان با دیگران بپرهیزید و سعی کنید با تقویت مهارتهای اجتماعی با استفاده از بازیهای گروهی و فعالیتهای گروهی با همسالان خود ارتباط برقرار نماید.
همکاری و ارتباط نزدیک با مدرسه، صحبت کردن با معلم، استفاده از برنامههای حمایتی مدرسه و شرکت در جلسه اولیا و مربیان میتواند به شما کمک کند تا به کودک خود برای غلبه بر این ترس یاری رسانید. با روانشناسان، گفتار درمانگران و کاردرمانگران کودک خود صحبت کنید تا آنها رویکردهای عملی را برای غلبه بر گریه کردن کودکان هنگام مدرسه رفتن را به شما یاد دهند این رویکردها باید تدریجی باشند اعتماد به نفس کودک را تقویت نمایند از اهداف کوچکتر شروع کرده تا به اهداف بزرگتر برسند.