آیا بین دو زبانگی و لکنت زبان ارتباطی وجود دارد. این موضوع ذهن بسیاری از والدین و متخصصان را به خود مشغول کرده است در نگاه اول وقتی به موضوع نگاه میکنیم فکر میکنیم که وجود دو زبانگی و صحبت کردن فرد به هر دو زبان به صورت همزمان باعث ایجاد لکنت میشود اما موضوع به این سادگی نیست و ارتباط بسیار پیچیدهای بین دو زبانگی و لکنت زبان وجود دارد.
دو زبانگی و لکنت زبان یکی از مسایل مهم در مناطق دو زبانه کشور است. متخصصان گفتار درمانی تبریز یاشام بطور تخصصی روی لکنت زبان و درمان اختلالات آنها کار می کنند برای دریافت مشاورات لازم با ما تماس بگیرید.
دو زبانگی و لکنت زبان: آیا ارتباطی وجود دارد؟
مطالعات و تحقیقات نشان میدهد که دو زبانه بودن به خودی خود روی لکنت تاثیری ندارد در واقع دو زبانگی مزایای شناختی بسیار زیادی را دارد و این باعث میشود که ما توصیه کنیم که حتماً افراد اگر میتوانند دو زبانه باشند.
دلایل بسیار مختلفی برای بروز لکنت وجود دارد عواملی چون عوامل ژنتیکی عصبی و محیطی از جمله این علل هستند دو زبانگی میتواند یکی از علل محیطی باشد که ممکن است روی لکنت تاثیر داشته باشد اما تحقیقات چنین چیزی را ثابت نکرده است.
عوامل محیطی دیگر خیلی مهمتر از عامل دو زبانگی میباشد تغییرات بزرگ در زندگی کودک انتظارات زیادی که از کودک داریم فشارهای زبان شناختی و محیطی حتمال بروز لکنت را افزایش میدهد و مطالعات نشان داده است که تک زبانه بودن یا دو زبانه بودن بر روی آن تاثیری ندارد.
عوامل محیطی مهمتر از دوزبانگی در مسئله دو زبانگی و لکنت زبان:
فشارهای محیطی، انتظارات بالا از کودک، تغییرات بزرگ در زندگی کودک میتوانند احتمال بروز لکنت را افزایش دهند، صرف نظر از اینکه کودک تکزبان یا دوزبان است.
چرا برخی فکر میکنند دوزبانگی باعث لکنت میشود؟
در برخی مواقع بین شروع دو زبانگی و لکنت زبان همزمانی وجود دارد یعنی فرد وقتی دو زبان را شروع به یادگیری میکند شروع لکنت همزمان میشود و والدین فکر میکنند که این دو زبانگی باعث شروع لکنت شده است در حالی که ممکن است عوامل دیگر نیز تاثیر داشته باشند.
مورد دیگر نگرانیهای والدین میباشد که طبیعی است زیرا آنها نگران رشد و تکامل فرزند خود هستند و هرگونه تغییرات و مشکلات در این رشد را به دو زبانگی ارتباط میدهند
چه عواملی در بروز دو زبانگی و لکنت زبان موثر است؟
فشار و اضطراب ناشی از نگرانی از اشتباه کردن و انتخاب کلمه مناسب در زبان درست و در زمان درست میتواند سبب ایجاد فشار زبانی و ایجاد لکنت زبان گردد
محیط زبانی پایدار کودک در بروز لکنت زبان تاثیر بسیار زیادی را دارد محیط زبانی کودک باید پایدار باشد و اگر این پایداری وجود نداشته باشد یا بین دو زبان جابجا شود میتواند روی موارد روانی کلامی کودک تاثیر گذارد.
عوامل فردی نیز روی لکنت تاثیر بسیار زیادی را دارد خی از کودکان نسبت به کودکان دیگرحساستر هستند و این میتواند روی لکنت آنها تاثیر بگذارد.
در مسئله دو زبانگی و لکنت زبان چه باید کرد؟
آرامش والدین و اطرافیان و نگرانی بیش از حد یتواند روی روانی کلامی کودکان تاثیر بگذارد بنابراین سعی کنید آرامش خود را حفظ نمایید.
در صورتی که نسبت به روانی کلام کودک یا لکنت فرزندتان نگران هستید حتماً با یک گفتار درمانگر مشورت کنید. داشتن محیطی آرام و بدون فشار روی روانی کلامی تاثیر میگذارد بنابراین سعی کنید محیطی آرام و حمایتگر را ایجاد کنید.
حمایت از کودکان و اطمینان دادن به آنها که آنها را دوست دارید و به آنها افتخار میکنید کمک زیادی را به روانی کلامی آنها میکند مقایسه کودک با کودکان دیگر میتواند فشار روانی آنها را افزایش دهد بنابراین به هیچ وجه کودک را با دیگران مقایسه نکنید
در پایان میتوان به طور خلاصه اذعان نمود که دو زبانگی به تنهایی نمیتواند باعث لکنت شود اما عوامل محیطی یتواند در برخی موارد روی شدت لکنت تاثیرگذار باشد. مسئله دو زبانگی و لکنت زبان موضوع پیچیده ای است که احتیاج به بررسی دقیق تر دارد.