استروپوسکوپی حنجره توسط متخصصان برای بررسی دقیق حرکت و عملکرد تارهای صوتی کاربرد دارد این وسیله به متخصصان کمک میکند که اختلالات صوتی را بهتر و دقیقتر تشخیص دهند. این روش تصویربرداری پیشرفته حرکت و عملکردهای حنجره و تارهای صوتی را به ما نشان میدهد.
استروبوسکوپی تبریز یا تصویربرداری و عکس برداری حنجره:
استروبوسکوپی یا تصویربرداری و عکس یرداری حنجره در طول 3 دهه گذشته ، گسترش دانش آناتومی و فیزیولوژی تارهای صوتی ، عمل بالینی و جراحی حنجره را متحول کرده است.
مرکز آموزش و توانبخشی یاشام با همکاران فوق تخصص گفتار درمانی در اختلالات صوت و بلع آماده ارایه خدمات فوق تخصصی با استفاده از مدرنترین تجهیزات استروبوسکوپی و فیز در خدمت شما عزیزان می باشد. برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید.
چرا به استروبوسکوپی نیاز داریم؟
با استفاده از استروبوسکوپی میتوانیم حرکت تارهای صوتی را دقیق بررسی نماییم حرکت تابهای صوتی چون سرعت بسیار بالایی را دارند با چشم غیر مسلح تشخیص داده نمیشوند و نمیتوانیم حرکت آنها را به طور دقیق مشاهده نماییم از این رو با استفاده از استروپوسکوپی میتوانیم حرکت تارهای صوتی و سرعت بسیار بالای آنها را مشاهده نماییم. اکثریت اختلالات و مشکلات صوتی به دلیل مشکل و اختلال در ساختارهای تارهای صوتی و اختلال حرکتی آنها به وجود میآید. به دلیل داشتن تکنولوژی بالا میتواند به ما در تشخیص ساختار تارهای صوتی و اختلال در حرکت آنها کمک نماید
استروبوسکوپی چگونه کار میکند؟
در استراپوسکوپی یک نور چشمک زن با فرکانس خاص وجود دارد که این فرکانس با فرکانس ارتعاش تارهای صوتی هماهنگ است این نور سبب میشود که ما از حرکات سریع تارهای صوتی تصویری آهسته و مداوم را مشاهده نمایم. ضبط تصاویر به این طریق به متخصص کمک میکند تا حرکات و جزئیات بسیار ریز حرکتی تاراواها را مشاهده نماید
مزایای استروبوسکوپی
استرابوسکوپی باعث میشود که ما بتوانیم اختلالات صوتی را به صورت دقیق تشخیص دهیم اختلالاتی چون ندولهای صوتی کیستها فلج تاگهای صوتی و سایر مشکلات تارهای صوتی با استفاده از استروپوسکوپی به صورت دقیقی تشخیص داده میشود.
با استفاده از استروبوسکوپی ما میتوانیم اثربخشی روشهای درمانی مختلف را ارزیابی کنیم و حتی میتوانیم برنامههای درمانی را مورد بررسی قرار داده و در صورت نیاز تغییراتی را در برنامههای درمانی ایجاد نماییم.
یکی از مزایای مهم استفاده از استرابوسکوپی این است که این روش یک روش غیر تهاجمی و بدون درد است و نیازی به بیهوشی ندارد.
چه کسانی به استروبوسکوپی نیاز دارند؟
افرادی که مبتلا به اختلالات و مشکلات صوتی مانند گرفتگی صدا تن صدای ضعیف تغییر در کیفیت صدا و یا دارای خشونت صدا هستند به استروبوسکوپی نیاز دارند.
افرادی که به دلیل آلرژی عفونتهای مزمن و رفلاکس معده دچار مشکلات و اختلالات صوتی شدهاند از این روش استفاده زیادی را میکنند.
افرادی که از صدای خود به صورت حرفهای استفاده میکنند و به دلیل شغل و حرفه خود تحت فشار صوتی هستند مانند معلمان و خوانندگان نیاز است که خود را به صورت دورهای هر سال یک بار از لحاظ عملکردهای تارهای صوتی و حنجره مورد ارزیابی قرار دهند.
مراحل انجام استروبوسکوپی حنجره گام به گام
برای انجام استروپوسکوپی حنجره باید مراحلی را طی نماییم بیمار را آماده نموده و با استفاده از دستگاه، تصویربرداری از حنجره را انجام دهیم که در ادامه مقاله به طور خلاصه مراحل انجام آن را با هم مرور میکنیم
مرحله آماده سازی بیمار برای انجام استروپوسکوپی
بیمار صندلی راحتی مینشیند و سرش را به طرف عقب خم میکند البته در بازار صندلیهای ویژهای نیز برای این کار وجود دارد متخصص گفتار و زبان یا متخصص استروپوسکوپی ممکن است برای کاهش رفلکس گگ از اسپری موضعی بیحسی استفاده نماید.
وارد کردن آندوسکوپ برای تصویربرداری یا گرفتن استروپوسکوپی از حنجره
متخصص آندوسکوپ کوچک و انعطاف پذیر را از طریق بینی یا گلو واحد بدن بیمار مینماید تا بتواند وضعیت حلق و حنجره را بررسی نماید. این آندوسکوپ دارای یک دوربین کوچک و یک منبع نور است.
مشاهده حنجره با استفاده از استروپوسکوپی
پزشک یا متخصص مربوطه حنجره و تارهای صوتی بیمار را به صورت مستقیم و با استفاده از آندوسکوپ و استورپوسکوپی مشاهده مینماید
ایجاد ارتعاش تارهای صوتی توسط بیمار
برای تصویربرداری از حنجره از بیمار خواسته میشود که صداهایی با فرکانسهای مختلف را تولید نماید و بدین طریق تارهای صوتی به ارتعاش درآیند تا توسط استروبووسکوپی حرکت آنها و نحوه ساختار آنها مورد بررسی قرار گیرد
روشن کردن منبع نور استروبوسکوپی
در این مرحله متخصص برای تصویربرداری از حنجره و ارتعاش تارهای صوتی نور استروسکوپ را روشن مینماید این نو با فرکانس ارتعاش تارهای صوتی هماهنگ میشود یک نور چشمک زن، آهسته و مداوم روی تارهای صوتی نور پخش میکند تا دستگاه بتواند از حرکت تارهای صوتی یک تصویر آهسته و مداومی را ضبط نماید
ثبت فیلمها و تصاویر توسط دستگاه استروپوسکوپی
با استفاده از دوربین آندوسکوپ متخصص تصاویر و فیلمهایی را از حرکت و ساختار تارهای صوتی ثبت مینماید تا متخصص این تصاویر و فیلمها را مورد استفاده قرار داده و ساختار و حرکت تارهای صوتی را مورد ارزیابی و آنالیز قرار دهد.
پایان فرایند استروپوسکوپی
پس از ثبت تصاویر و فیلمها آندوسکوپ از حلقه بیمار خارج میشود ه خاطر داشته باشید که این فرایند کمتر از ۱۰ الی ۱۵ دقیقه طول میکشد هیچگونه عوارض جانبی ندارد و برای بیمار نیز اصلاً دردناک نیست.
مزایای استروبوسکوپی:
با استفاده از استروپوسکوپی ما میتوانیم اختلالات صوتی را دقیق تشخیص دهیم. با این روش میتوانیم ندول تارهای صوتی، پاپیلوما، کیستها، فلجی تارهای صوتی، کنسرها و غیره را شناسایی نماییم این دستگاه همچنین میتواند به ارزیابی و درمان اختلالات صدا کمک نماید و مراحل درمان و پیشرفت بیمار را به ما نشان دهد نکته مهم دیگر این است که این روش غیر تهاجمی است هیچگونه درد و ناراحتی را برای بیمار ایجاد نمیکند و نیازی نیز به بیهوشی ندارد.
چه زمانی به استروبوسکوپی نیاز داریم؟
تصویربرداری استروبوسکوپی عملکرد حرکت تارآواها را به صورت دقیق بررسی میکند اگر علایم زیر را در صدای خود دارید اگر متوجه تغییراتی در صدای خود شدید و دریافتید که صدای شما خشن، گرفته یا کیفیت آن تغییر یافته است استروپوسکوپی میتواند به شما کمک کند. ممکن است پس از مدت طولانی صحبت کردن احساس خستگی یا درد در گلو داشته باشید یا درد مداوم یا متناوبی را در گلوی خود مخصوصاً زمانهایی که صحبت میکنید احساس نمایید.
سرفههای مزمنی که به مدت طولانی ادامه مییابند و با درمانهای معمول بهبود پیدا نمیکنند درد هنگام بلع یا احساس دشواری در بلع، تنفس سنگین، احساس تنگی نفس احساس وجود توده در گلو یا چیزی در گلو نشان میدهد که در این ناحیه از بدن شما مشکل وجود دارد و پمخصص رای بررسی آن استروپوسکوپی را برای شما تجویز میکند
علائمی که در مورد آن در بالا با شما صحبت کردیم علل و عوامل مختلفی میتواند داشته باشد اختلالات تابهای صوتی رفلاکس معده آلرژیها عفونتها بیماریهای خود ایمنی سرطان حنجره یتواند از علل وجود مشکل در حنجره باشد حتماً به خاطر داشته باشید که وجود علائم بالا باید توسط متخصصان بررسی شود و در صورت نیاز تصمیم گیری شود که آیا به استروبوسکوپی نیاز دارید یا خیر
آماده شدن برای استروبوسکوپی حنجره
استروپوسکوپی حنجره یک روش تشخیصی ساده و بدون درد است که عملکرد، حرکت، ساختار و عملکردهای تارهای صوتی را مورد بررسی قرار میدهد برای اینکه آماده انجام استروبوسکوپی شوید کارهای زیبا انجام دهید
قبل از انجام آزمایش استرابوسکوپی:
با متخصص خود صحبت نمایید و و را از داروها مکملها که استفاده میکنید خبردار کنید چون برخی از داروها ممکن است بر نتیجه تاثیر بگذارند. در این آزمایش نیازی به ناشتا بودن نیست اما بهتر است نیم پا یک ساعت قبل از انجام آن چیزی نخورید یا ننوشید از متخصص، مراحل انجام استرابوسکوپی را بپرسید تا متوجه شوید که چه چیزی در انتظار شما است
انجام استروبوسکوپی:
هنگام انجام استروپوسکوپی سعی کنید که آرام باشید و وضعیت بدنی گفته شده توسط متخصص را حفظ کنید تا راحت استروبوسکوپی انجام گیرد. بعد از انجام استپوسکوپی ممکن است کمی احساس خشونت صدا خستگی یا خشونت را در گلو احساس کنید پس بهتر است کمی استراحت نمایید. به خاطر داشته باشید که استقبوسکوپی یک روش ایمن و بدون درد است و هیچ گونه عوارض جانبی و جدی ندارد اگر باغدار هستید آن را حتماً به متخصص خود بگویید اگر به داروی بیحسی یا ماده حاجب آلرژی دارید حتماً آن را با متخصص خود مطرح نمایید
درک عملکرد تارهای صوتی
از آنجا که توصیف اولیه هیرانو از ریز ساختار لایه آوایی انسان در دهه 1970 ، [1] به طور فزاینده ای تکنیک های تشخیصی و جراحی پیچیده تری برای بررسی و حفظ تولید صوتی تکامل یافته است. روشهای تشخیصی نوآورانه از طریق درک بهتر اهمیت حیاتی انعطاف پذیری تارهای صوتی در تولید صدا رشد کرده اند.
ویدئوستروبوسکوپی فیلم برداری از حنجره به عنوان کاربردی ترین و مفیدترین تکنیک برای ارزیابی بالینی خواص کشسانی مخاطی حنجره تکامل یافته است. مستندسازی تصویری آناتومی حنجره همراه با عملکرد مکانیکی آن یک روش بدون درد و قابل اجرا در مطب است. که با بی حسی موضعی انجام می شود و برای مدیریت پیشرفته اختلالات صدای انسان ضروری است.
ویدئو لارنگوسکوپی با استروبوسکوپی تبریزیک روش تشخیصی ضروری برای ارزیابی مخاط حنجره ، بیومکانیک حرکت صوتی و ارتعاش مخاط است. ویدئوستروبوسکوپی حنجره با فیلمبرداری حنجره ما را قادر می سازد تا چین های صوتی (تارهای صوتی) را مشاهده کنیم تا نحوه ارتعاش آنها را ببینیم. چین های صوتی به حدی سریع لرزش می کنند که چشم انسان نمی تواند ارتعاش واقعی را ببیند.
اطلاعاتی استروبوسکوپی از حنجره
یک ابزار بسیار دقیق تشخیصی است. عملکرد و حرکت تارهای صوتی را بررسی میکند و علت دقیق مشکل را با استفاده از آن میتوانیم شناسایی نماییم
استروپوسکوپی اطلاعات کاملی را از نحوه بسته شدن تارهای صوتی به ما ارائه میدهد و به این پرسش پاسخ میدهد که آیا تارهای صوتی به صورت کامل به هم میرسند یا فاصله بین آنها وجود دارد
سرعت ارتعاش تارهای صوتی را میتوانیم با استفاده از استروبوسکوپی بررسی نماییم ن ابزار به ما کمک میکند که ببینیم آیا تارهای صوتی با سرعت طبیعی ارتعاش میکنند و یا کندتر یا سریعتر از حد معمول حرکت میکنند. انعطاف پذیری سفت یا ضخیم بودن یا نرم بودن تارهای صوتی و یا به طور کلی قوام و ضخامت تارهای صوتی توسط استروبوسکوپی قابل مشاهده است.
ضایعات روی تارهای صوتی را میتوانیم با استروبوسکوپی مشاهده نماییم و ببینیم که آیا ندول چیست یا هر ضایعه دیگری در تارهای صوتی وجود دارد یا خیر. با استفاده از این ابزار میتوانیم هماهنگی حرکتی بین دو تار صوتی را بررسی کنیم و مشاهده کنیم که آیا آنها نسبت به هم کندتر یا سریعتر حرکت میکنند؟ وجود اسپاسم یا فلج در تارهای صوتی نیز با استفاده از استروپوسکوپی قابل مشاهده است اینکه آیا تارهای صوتی به صورت غیر ارادی.
در حین گفتگو ، چین های صوتی مردان معمولی به طور متوسط 100-130 بار در ثانیه ارتعاش می کنند و برای زنان معمولی ، چین های صوتی به طور متوسط 190-220 بار در ثانیه ارتعاش می کنند. ویدئوستروبسکوپی حنجره یا فیلمبرداری از حنجره از نور برای ایجاد مجموعه ای از تصاویر که به نظر می رسد ارتعاش حرکت آهسته از چین های صوتی است ، استفاده می کند.
این به ما این امکان را می دهد تا میزان ارتعاش چین های صوتی را ارزیابی کرده و هرگونه مشکل در نحوه عملکرد چین های صوتی را مشاهده کنیم. به عنوان آسیب شناس گفتار ، ما تشخیص پزشکی نمی دهیم. ما از ویدئوستروبوسکوپی حنجره یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره برای ارزیابی نحوه ارتعاش و عملکرد چین خوردگی های صوتی استفاده می کنیم.
اما اگر ما چیزی را دیدیم که غیر معمول به نظر می رسد ، یا شما علائم مربوط به یک مشکل پزشکی را گزارش می کنید ، ما شما را برای ارزیابی پزشکی به متخصص گوش و حلق و بینی (پزشک گوش ، حلق و بینی) ارجاع می دهیم. با استفاده از ویدئوستروبوسکوپی حنجره یا تصویربرداری و عکس یرداری و فیلمبرداری از حنجره ، پارامترهای زیر را برای عملکرد چین های صوتی ارزیابی می کنیم:
لبه های چین دار صوتی، صاف یا خشن ، مستقیم یا نامنظم هستند، بسته شدن آوای صوتی، آیا آنطور که باید به طور کامل بسته می شوند یا در الگوی بسته شدن شکاف هایی وجود دارد، ویژگی های ارتعاش، آیا آنها به طور متقارن بدون مناطق سفتی یا نامنظمی ارتعاش می کنند. آیا آنها انعطاف پذیری کافی برای تنوع مناسب در گام را دارند
ویژگی های ساختاری: آیا برجستگی ها یا توده هایی وجود دارد که غیر معمول به نظر می رسند ، یا هر کدام از ساختارهای حنجره غیر طبیعی به نظر می رسند و با صداگذاری تداخل دارند.
استروبوسکوپی تبریز چگونه انجام می شود؟
در طول استروبوسکوپی یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره یک میکروفون کوچک در امتداد گردن فرد قرار می گیرد تا فرکانس تارهای صوتی را تشخیص دهد. یک دوربین کوچک یا از طریق بینی یا از طریق دهان درست بالای چین های صوتی قرار می گیرد. سپس چراغ استروب به همان اندازه که ارتعاشات صوتی ارتعاش می کند ، روشن و خاموش می شود.
ویدئواستروبوسکوپی تبریز یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره چیست و چه کاربردی دارد؟
ویدئوستروبوسکوپی حنجره ما را قادر می سازد تا چین های صوتی (تارهای صوتی) را مشاهده کنیم تا نحوه ارتعاش آنها را ببینیم. چین های صوتی به حدی سریع لرزش می کنند که چشم انسان نمی تواند ارتعاش واقعی را ببیند
آزمایش استروبوسکوپی تبریز چیست؟
تست استروبوسکوپی یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره
ممکن است پزشک آزمایش استروبوسکوپی را برای بررسی علل مشکلات صوتی مانند از دست دادن صدا ، گرفتگی صدا ، هموپتیزی و تشخیص کیست یا پولیپ تجویز کند. آزمایش استروبوسکوپی از یک نور چشمک زن سریع برای بررسی جعبه صدا (حنجره) و تارهای صوتی استفاده می کند. این یک روش سریع است که در تشخیص مشکلات زمینه ای که ممکن است باعث مشکلات صوتی مانند گرفتگی صدا شود ، کمک می کند.
تارهای صوتی ما ، که وظیفه تولید صدا را بر عهده دارند ، دارای یک لایه شل در بالا هستند که مانند موج حرکت می کند. این لایه با فرکانسی که می تواند تا 400 بار در دقیقه ارتعاش کند. هنگامی که تارهای صوتی با استروبوسکوپ مورد بررسی قرار می گیرد ، جزئیات ریزتر در یک روش ساده آندوسکوپی به راحتی قابل مشاهده است.
در طول آزمون استروبوسکوپی تبریز:
ممکن است بیمار در کلینیک یا بیمارستان نشسته باشد. ممکن است داروی بی حسی به بینی و گلو اسپری شود تا آزمایش راحت تر انجام شود. سپس پزشک ممکن است یک لوله کوچک (اسکوپ) را وارد بینی کند. تا زمانی که با سطح بالای دهان هم تراز شود ، به داخل گلو منتقل می شود.
ممکن است از بیمار خواسته شود برخی از تمرینات صوتی را انجام دهد. در حین انجام تمرینات صوتی ، محدوده تارهای صوتی را ضبط می کند. پس از اتمام آزمایش ، محدوده به آرامی حذف می شود. بسته به تمرینات صوتی توصیه شده توسط پزشک ، ممکن است این روش کمتر از 30 دقیقه طول بکشد.
این آزمایش می تواند کمی ناراحت کننده باشد. با این حال ، برای بیشتر بیماران دردناک نیست. در برخی موارد ، ممکن است همزمان با استروبوسکوپی ، روشهای اضافی مانند تزریق تارهای صوتی یا برداشتن ندولها انجام شود.
انواع محدوده استروبوسکوپی تبریز یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره
دو نوع مختلف از محدوده برای استروبوسکوپی استفاده می شود. آن ها هستند: محدوده سفت و سخت روی زبان قرار می گیرد و از لبه پشتی به نظر می رسد. از گلو پایین نمی رود ؛ ممکن است فقط به پشت دهان برود. از آنجا که محدوده سفت و سخت می تواند قطر بیشتری داشته باشد ، اغلب تصویری بهتر ، با جزئیات بیشتر و روشن تر ارائه می دهد. گاهی اوقات از یک محدوده انعطاف پذیر نازک (3 میلی متر) استفاده می شود.
این از طریق بینی قرار می گیرد و در پشت طناب قرار می گیرد. این آندوسکوپ نازو امکان مشاهده بیشتر گلو ، مجاری بینی و چین های صوتی را می دهد. از آنجا که تراشه دوربین در نوک پیشتاز این محدوده قرار دارد ، می تواند تصویری واضح و دقیق نیز ارائه دهد.
محدودیت های احتمالی استروبوسکوپی تبریز یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره:
محدودیت استروبوسکوپی این است که عمل بستگی به عملگر اپراتوردارد. این بدان معنی است که موفقیت روش و کیفیت تصاویر به مهارت پزشک انجام دهنده این روش بستگی دارد. تفسیر نتایج استروبوسکوپی نیز به پزشک وابسته است.
عوارض احتمالی استروبوسکوپی یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره:
به طور کلی ، استروبوسکوپی یک روش ایمن است و به خوبی توسط بیماران قابل تحمل است. با این حال ، موارد زیر چند عارضه است: ناراحتی بیمار در حین عمل. درد حداقل است (در صورت وجود) و خود به خود برطرف می شود.
مشکلاتی در راه های هوایی مانند مشکل تنفس ممکن است رخ دهد اما به ندرت اتفاق می افتد. همچنین گزارش هایی از واکنش های نامطلوب به داروی بی حسی مورد استفاده یا محدوده آن گزارش شده است. با این حال ، این موارد نیز به ندرت رخ می دهند.سایر مشکلات ممکن است ناشی از سایر روشهای مرتبط باشد که به طور همزمان انجام می شود.
چرا آزمایش استروبوسکوپی تبریز انجام می شود؟
پزشک ممکن است آزمایش استروبوسکوپی یا تصویربرداری و عکس برداری و فیلمبرداری از حنجره را برای بررسی علل مشکلات صوتی ، مانند: از دست دادن صدا (ممکن است به دلیل التهاب جعبه صدا یا حنجره ایجاد شود ، به ویژه هنگامی که با سرفه دردناک و تنفس شدید همراه باشد). گرفتگی صدا که علت مشخصی ندارد و از بین نمی رود.
علائم دیگر شامل مشکلات تنفسی یا هموپتیزی (خون در خلط) است. این روش همچنین می تواند شرایط خوش خیم شامل ندول تارهای صوتی ، کیست ها و پولیپ ها را تشخیص دهد. این آزمایش همچنین می تواند برای ارزیابی بیماران مبتلا به ام تی دی، فلج تار صوتی و اسپاسمودیک دیسفونیا مورد استفاده قرار گیرد. استروبوسکوپی همچنین می تواند برای تشخیص بیماریهای بدخیم مانند سرطان حنجره و نظارت بر اثربخشی درمان بیماریهای مختلف حنجره انجام شود.