ام تی دی و 3 روش درمان آن

ام تی دی

ام تی دی یا ماسل تنشن دیسفونیا یا اختلال صدای ناشی از تنش عضلانی چیست ؟

ام تی دی مخفف ماسل تنشن دیسفونیا است یک اختلال صوتی رایج هست و زمانی اتفاق می‌افتد که عضلات اطراف حنجره و تراواها یا وکال فولدها دچار تنش می‌شود.

همکاران ما در مرکز گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام در شهر تبریز بصورت حضوری و آنلاین با آخرین تجهیزات و روش‌های درمانی مدرن در کنار شما هستند که مشکلات صدای شما را برطرف نمایند و شما را به صدای خوب و لایق شما برسانند برای دریافت مشاوره رایگان با ما تماس بگیرید

در این اختلال تنش بیش از حد سبب مشکلاتی در کیفیت صدای فرد حین صحبت کردن می‌گردد. علائم این مشکل شامل گرفتگی صدا نفس آلود بودن صدای خشن و خسته و صدایی که بلندی و پیچ آن می‌شکند.

صدام انگار توی گل گیر کرده کلمات بیرون نمیاد صدام خیلی خشن و خشدار است گاهی اوقات یهو صدام می‌شکند مخصوصاً زمانی که سعی می‌کنم مدت طولانی رو صحبت کنم واقعاً از این سه تا خسته شدم.

من تو بخش خدمات مشتری کار می‌کنم و باید تمام روز با تلفن صحبت کنم درک صدام سخت است و صدام خیلی خسته است وقتی با تلفن صحبت می‌کنم آن طرف خط مشتری نمی‌تواند صدای من را درک بکند من نگران از دست دادن شغلم هستم.

این دو داستان تنها نمونه بسیار کوچکی از مشکلات افرادی است که ام تی دی دارند

من مشکل ام تی دی یا اختلال صدای ناشی از تنش عضلانی را دارم چیکار باید بکنم؟

ام تی دی

به خاطر داشته باشید که ام تی دی یک مشکل پیچیده است و باید با رویکرد درست و درمان موثر با این وضعیت به مبارزه و درمان بپردازیم.

گام اول و مهم‌ترین گام مراجعه به گفتار درمانی هست گفتار درمانی و گفتار درمانگران متخصصانی هستند که در مورد اختلالات صدا متخصص هستند آنها به شما تمرینات و تکنیک‌هایی را ارائه می‌دهند که با استفاده از آن می‌توانید اختلال صدای ناشی از تنش عضلانی یا ام تی دی خود را کنترل نمایید

گام مهم بعدی مراجعه به متخصصان ent یا گوش و حلق و بینی است آنها می‌توانند علل فیزیکی و زیربنایی مشکل صدای شما را کشف کرده و آن را برطرف نمایند.

مراقبت از خود و بهداشت صوتی

از تنش و تقلاهای صوتی مانند داد زدن پچ پچ کردن و زیاد صحبت کردن خودداری کنید. هیدراتاسیون یا آبرسانی یکی از نکات کلیدی در بهبود صدای شما است مقدار کافی و زیادی آب بنوشید تا تارهای صوتی شما همیشه مرطوب باشد به صدای خود استراحت دهید جازه دهید که صدای شما راحت باشد و تا حد ممکن با راحت‌ترین صدا و کم تقلاترین صدا صحبت نمایید از سیگار کشیدن مواد آلریزا یا هر چیز دیگری که روی حنجره و صدای شما تاثیرات منفی دارد خودداری نمایید

تاثیر لایف استایل روی بهبود ام تی دی

استرس خود را کنترل نمایید وجود استرس می‌تواند علائم ام تی دی و تنش عضلانی و اختلال صوتی پس از آن را تشدید کند سعی کنید تکنیک‌های ریلکسیشن و آرامسازی مانند یوگا و مدیتیشن را یاد گرفته و در زندگی خود به کار گیرید. پاسچر بدنی و نحوه نشستن نقش بسیار مهمی را در کنترل ام تی دی دارد بنابراین حفظ پاسچر بدنی خوب می‌تواند به تولید صدای خوب کمک بکند. فعالیت‌های بدنی و فیزیکی منظم می‌تواند روی سلامت عمومی شما و به طور ویژه روی صدای شما نقش بسیار موثر و خوبی را داشته باشد بنابراین حتماً حرکات ورزشی و حرکات بدنی منظم را در برنامه زندگی خود قرار دهید.

تمرینات صوتی

ام تی دی

گفتار درمان می‌تواند تمرینات ویژه و موثری را برای شما طراحی نماید تا به نیاز شما پاسخ دهد بنابراین مراجعه به گفتار درمانی یکی از ضروریات اساسی برای درمان ام تی دی است.

در ادامه ما یک سری تمرینات صوتی عمومی و جنرال را در مقاله می‌آوریم

تمرینات وارماپ یکی از مهم‌ترین کارهایی است که شما می‌توانید انجام دهید و تارهای صوتی و وکال کردهای خود را برای استفاده روزمره از صدا آماده کنید. تکنیک‌های ریلکسیشن و آرامسازی می‌تواند تنش‌های عضلانی شما را کاهش دهد و بنابراین برای اختلال صدای ناشی از تنش عضلانی و ام تی دی بسیار موثر است تمرینات کنترل بلند بلندی و پیچ صدا برای مشکل ام تی دی بسیار موثر است.

به خاطر داشته باشید که صبر و حوصله و تداوم کلید موفقیت است بنابراین باید کارها و تمرینات خودتان را تحت نظر گفتار درمان به صورت مداوم و با صبر و حوصله ادامه دهید. برای دریافت تمرینات و درمان‌های مناسب با ما تماس بگیرید

علائم ام تی دی از نظر مراجعه کننده

فردی که دچار ام تی دی است صدای با مشخصات خاص و ویژه دارد ه در ادامه ما ویژگی‌ها و مشخصات صدای افراد مبتلا به ام تی دی را می‌آوریم

صدای خشن و هارش از اولین علامت‌های ام‌تی‌دی است علامت دیگر آن نفس آلود بودن صدا هست و باعث می‌شود که صدای فرد پچ پچگونه و هوادار باشد ز ویژگی‌های دیگر این اختلال است شکستن صدا و پیچ و بلندی صدا از دیگر علایم مهم ام تی دی است خستگی صدا حین صحبت کردن که هرچه از مدت صحبت کردن می‌گذرد بیشتر می‌شود از علائم دیگر آن است.

نکته مهمی را که باید به خاطر داشته باشیم این است که این علائم شدت و ضعف‌های متنوعی را نشان می‌دهد و زمانی که شک کردی به ام تی دی نیاز است که با یک متخصص گفتار درمانی برای تشخیص درست و روش درمانی درست مشورت نمایید . برای دریافت مشاوره‌های علمی و رایگان با همکاران ما در مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی تماس بگیرید.

علل ماسل تنشن دیسفونی یا ام تی دی:

ام تی دی

علل به وجود آمدن ام تی دی کاملاً مشخص نیست ولی عواملی که در ایجاد شدت آن تاثیر دارد مشخص می‌باشد که در ادامه مقاله به آن اشاره می‌کنیم. از نظر علل ام تی دی به دو گروه ام تی دی اولیه و ام تی دی ثانویه تقسیم بندی می‌گردد.

ام تی دی اولیه

استفاده بیش از حد از صدا (صحبت کردن بیش از حد داد زدن و آواز خواندن می‌تواند تارهای صوتی را خسته و مشکل‌دار کند) ابیوز تارهای صوتی ( رفتارهای صوتی خشن مانند جیغ زدن یا فریاد زدن می‌تواند باعث افزایش ام تی دی شود ) عوامل سایکولوژیکال ( یا عوامل روانشناختی مانند استرس اضطراب تنش‌های عاطفی می‌تواند باعث تنش در گلو و عضلات حنجره شود ) و پاسچر بدن ( پاسچر وضعیت بدنی نادرست می‌تواند باعث خشونت و رفتارهای خشن در تاراواها شود ) از علل اصلی ام تی دی اولیه هستند.

ام تی دی ثانویه

وضعیت‌های پزشکی نیز می‌تواند سبب ام تی دی شود. وضعیت‌هایی مانند رفلاکس اسید آلرژی ونت‌های تنفسی می‌توانست سبب درگیری تاراواها و تنش عضلانی ثانویه گردد اختلالات و مشکلات نورولوژی می‌تواند روی اعصاب و مسیرهای عصبی کنترل کننده تاواها اثر گذاشته و نقشی را در ام تی دی داشته باشند به خاطر داشته باشید که وضعیت‌های ایجاد کننده ام تی دی بسیار پیچیده است و می‌تواند عوامل متعدد و ترکیب عوامل بر آن موثر باشد

ارزیابی ام تی دی یا ماسل تنشن دیسفونیا

برای ارزیابی درست و موثر برای شناسایی ام تی دی و چگونگی رشد و ایجاد آن و عوامل موثر بر آن روش‌ها و راه‌های گوناگونی وجود دارد در ادامه به تعدادی از آنها اشاره می‌کنیم.

ارزیابی بالینی ام تی دی یا ماسل تنشن دیسفونیا

گام اول گرفتن یک تاریخچه صوتی است که در آن باید با جزئیات کامل و مفصل در مورد خصوصیات مشکل صوت شروع آن و چگونگی پیشرفت آن اشاره کنیم.
گام بعدی ارزیابی کیفیت صدا است در این مرحله با دقت باید به صدای فرد گوش کنیم و سعی کنیم عواملی مانند نفس آلودگی خشونت و خشدار بودن صدا و یا هر ناهنجاری که در کیفیت صدا وجود دارد را ارزیابی و شناسایی نماییم

ارزیابی گردن گلو فک برای بررسی هرگونه نشانه تنش یا ناهنجاری می‌تواند به ما در تشخیص ام تی دی کمک نماید که این مرحله ارزیابی فیزیکی است . کار دیگری که در ارزیابی کلینیکی باید انجام دهیم به کار بردن لاگینوسکوپ برای مشاهده تاراواها و ارزیابی ظاهر و حرکات آنها است.

مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام با آخرین تجهیزات و امکانات آماده ارزیابی وضعیت لارنجیال مراجعه کنندگان می‌باشد در این مرکز تجهیزاتی چون است همکاران ما آماده ارائه مشاورات رایگان برای شما عزیزان هستند.

ارزیابی دستگاهی:

ام تی دی

با استفاده از تجهیزات گفتار درمان به ارزیابی و سنجش پارامترهای صدا مانند کیفیت صدا بلندی صدا و پیچ آن می‌پردازد که این بخش به آنالیز اکوستیک معروف است

‏EMG یا الکترو مایوگرافی که به ثبت فعالیت الکتریکی عضلات حنجره برای ارزیابی تنش عضلانی می‌پردازد یکی دیگر از روش‌های ارزیابی دستگاهی است.

استروپوسکوپی با استفاده از دوربین‌هایی با سرعت بالا به فیلمبرداری از لرزش تاراواها با سرعت آهسته می‌پردازد تا متخصصین و آسیب شناسان گفتار و زبان به ارزیابی وضعیت حنجره مراجعان بپردازند

استفاده از فیز که از آخرین روش‌ها و متدهای ارزیابی تاراواها به صورت زنده و در حین فعالیت می‌باشد یکی از مهم‌ترین روش‌های مدرن در ارزیابی حنجره در حین صحبت کردن می‌باشد.

مرکز جامع گفتار درمانی و کاردرمانی یاشام در تبریز برای اولین بار در شمال غرب کشور از این تجهیزات برای ارزیابی و بررسی عملکرد حنجره در حال صحبت کردن و خواندن استفاده می‌نماید برای دریافت مشاوره رایگان با متخصصان یاشام تماس بگیرید.

ارزیابی‌های مکمل:

ارزیابی علل زیربنایی اضطراب و استرس که ممکن است در ایجاد و تداوم ام تی دی نقش داشته باشد یکی از ارزیابی‌های مکملی است که برای بررسی ام تی دی نیاز است. ارزیابی‌های پزشکی که ممکن است شرایط و علائمی شبیه به ام تی وی را ایجاد نماید نیز یکی از ارزیابی‌های مهم دیگر هنگام بررسی ام تی دی می‌باشد