تنش عضلانی حنجره باید توسط متخصصان تشخیص داده شود و تشخیص این مشکل توسط افراد عادی کمی کار مشکلی است در این مقاله ما علایمی را به شما میگوییم تا به محض مشاهده آنها به یک متخصص گفتار درمانی یا یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا او بررسی نموده و در صورت وجود تنش عضلانی حنجره درمان لازم را ارائه دهد .
علائم شایع تنش عضلانی حنجره یا MTD :
یکی از علایم رایج در هنگام وجود تنش عضلانی حنجره خشونت صدا است فردی که تنش عضلانی حنجره دارد صدای زمخت خشن و گرفته دارد که این صدا یکی از علایم شایع تنش عضلانی حنجره است.
خستگی صداها یکی دیگر از علایم وجود تنش عضلانی در حنجره یا MTD است فرد حتی با کم صحبت کردن نیز احساس کوفتگی و خستگی در صدا میکند
فردی که دچار این مشکل است و تنش عضلانی در حنجره دارد دامنه صدایش کاهش مییابد و او توانایی تولید صداهای نرم یا بلند را ندارد.
گرفتگی گلو یکی دیگر از علایم وجود تنش عضلانی در حنجره یا MTD است فرد احساس میکند که یک گرفتگی یا توده در گلو دارد و آن مرتفع نمیشود و این احساس ناخوشایند همیشه با او همراه است.
فرد مبتلا به این مشکل در ناحیه گردن و حنجره خود درد و ناراحتی را احساس میکند او حس میکند که این درد در گردن فک و حنجره وجود دارد و دردناک است.
سرفه خشک یکی از علایم وجود تنش عضلانی در حنجره یا MTD است فرد فههای مکرر و خشکی را دارد که با آواز خواندن یا صحبت کردن تشدید میشود.
فرد احساس میکند که باید به صورت مداوم گلویش را پاک کند و در حلق او تجمع مخاط صورت میگیرد که برای برطرف کردن آن به پاک کردن گلو نیاز دارد و مداوم گلوی خود را پاک میکند.
عوامل تشدید کننده تنش عضلانی در حنجره یا MTD :
در تمامی مقاله به بررسی عوامل تشدید کننده تنش عضلانی در حنجره یا MTD خواهیم پرداخت استرس و اضطراب صحبت طولانی مدت با صدای بلند سرفه و پاک کردن مداوم گلو آلودگی هوا و تحریکات محیطی همراه با برخی از بیماریها بب افزایش تنش عضلانی حنجره میشود.
استرس و اضطراب یکی از مهمترین عوامل ایجاد کننده و افزایش دهنده تنش عضلانی حنجره است که باید چارهای برای آن اندیشید
استفاده از صدای بلند به مدت طولانی مثلاً تدریس یا فریاد زدن یا سخنرانی با صدای بلند میتواند تنش عضلانی حنجره را افزایش دهد.
پاک کردن مکرر گلو و سرفه کردن باعث تحریک عضلات حنجره شده و همین عامل خود تنش عضلانی حنجره یا MTD را بالا میبرد.
تحریکات محیطی و آلودگی هوا نیز میتواند باعث افزایش تنش عضلانی حنجره شود دود سیگار مواد محرک و هوای آلوده میتواند سبب التهاب و تنش در حنجره شود.
بیماریهای مانند سینوزیت آلرژی رفلاکس نیز میتوانند سبب افزایش تنش عضلانی حنجره شوند.
تشخیص قطعی تنش عضلانی در حنجره یا MTD :
متخصصان گفتار درمانی و گوش و حلق و بینی با انجام معاینات فیزیکی و بررسی علایم شما میتوانند به تشخیص دقیق وجود یا عدم وجود تنش عضلانی در حنجره به شما کمک نمایند
روشهای تشخیص تنش عضلانی در حنجره یا MTD :
یکی از روشهایی است که پزشکان و گفتار درمانگران با استفاده از آن داخل حنجره را مشاهده نموده و هرگونه التهاب یا ناهنجاری را تشخیص میدهند و در تنش عضلانی حنجره نیز لاگینوسکوپی میتواند به متخصصان در تشخیص کمک نماید.
الکترومیوگرافی نیز یکی از روشهای دیگر برای تشخیص فعالیت الکتریکی عضلات حنجره میباشد که با استفاده از آن میتوانیم فعالیت عضلات حنجره را مورد بررسی قرار دهیم.
گفتار درمانگران ارزیابیهای دیگری را نیز برای کیفیت صدا و تواناییهای صوتی فرد انجام میدهند و بر اساس آن میتوانند تشخیص دهند که آیا فرد دچار تنش عضلانی حنجره است یا خیر.
به خاطر داشته باشید که تشخیص زود هنگام و درمان مناسب برای تنش عضلانی در حنجره یا MTD بسیار مهم است و در صورتی که هر کدام از این علایم را داشتید حتماً سریعاً به پزشک متخصص و یا گفتار درمانگر برای درمان مراجعه نمایید